Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


Απο Enet.gr

Την εξίσωση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών στο δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας, συζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο σε σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο της οδού Νίκης...

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο επιβάλει τη σταδιακή εξίσωση από την αρχή του 2011 έως το τέλος του 2013 στα 65 έτη, χωρίς να αφήνει το περιθώριο για εξαιρέσεις.
Προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών είχε σύσκεψη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο για θέματα σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και οι δύο συναντήσεις συνδέονται, σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη, με τον ενδιάμεσο έλεγχο της τρόικας που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο.
Σήμερα το πρωί είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΟΕ, Γ. Δανιά, που είναι κι ο συντονιστής της ελληνικής κυβέρνησης με αντικείμενο τον απολογισμό όσων "είδαν" οι ξένοι τις πρώτες δύο μέρες ελέγχου των υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με στελέχη της Εθνικής τράπεζας της Eurobank και του ΙΟΒΕ.
Αύριο θα γίνει ο τελικός απολογισμός με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ προγραμματίστηκε να συναντηθούν ξανά με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: