Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» γράφει «ύμνους» για τον Γιώργο


Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη τού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, όπου θα προεδρεύσει της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» προβάλλει την «ειλικρίνεια και την τόλμη» του στον τρόπο της διακυβέρνησης, καταγράφοντας με θετικές αναφορές την προσπάθειά του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το βασικό στοιχείο που προβάλλεται στο δημοσίευμα είναι η επιλογή του κ. Παπανδρέου να αποκαλύψει «με πάσα ειλικρίνεια» στους Ευρωπαίους εταίρους του τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.

«Η παράδοξη, φαινομενικά, αυτή επιλογή, εκτιμάται ότι απέδωσε τόσο στο εξωτερικό, καθώς ο πρωθυπουργός εξασφάλισε και το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης από τους εταίρους του αλλά και τη διατήρηση των καλών σχέσεων με αυτούς, όσο και στο εσωτερικό, δεδομένου ότι παρά τα σκληρά μέτρα που έχει προωθήσει, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραμένει δημοφιλής στους ψηφοφόρους», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων, περιγράφεται η μακρόχρονη πορεία και δράση του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική, γίνεται αναφορά στις συνεργασίες του με σημαντικές προσωπικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο και αναγνωρισμένους ειδικούς σε διάφορους τομείς, όπως οι οικονομολόγοι Joseph Stiglizt και Richard Parker, επιδοκιμάζεται η αφοσίωσή του σε επίπονες μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζεται το κύρος του σε ακαδημαϊκούς κύκλους και η δεινότητά του σε συζητήσεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής και θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Ωστόσο, στο δημοσίευμα τίθεται το ερώτημα, αν τελικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα καταφέρει να γλιτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

.i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: