Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δελτίο Τύπου




Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και διάχυτης αισιοδοξίας, ανακοινώθηκε χτες, 14 Ιουνίου, η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοτικής Παράταξης, «Πράσινο Γαλάτσι», που -όπως όλα δείχνουν- θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Στο κατάμεστο κέντρο Θεόφιλος, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα –αψηφώντας τη ζέστη των ημερών- εκατοντάδες συνδημότες μας, από το όλο το Γαλάτσι, περιμένοντας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην πρωτοβουλία αυτή και την πρόθεσή τους για συνεργασία. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χερσονήσου Χρυσόστομος Πατριαρχικός Έξαρχος Κιέβου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδεκανήσου Γεράσιμος, ο Αντινομάρχης Αθήνας Βασίλης Χρονόπουλος, ο εκδότης και Δ/ντης της εφημερίδας Νίκης κος Μανδραβέλλος, ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Βύρωνα κος Παναγιώτης Κόνσουλας, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κα Αγνή Σμπόνια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου κος Ιωάννης Ζαβιτσάνος, ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Βύρωνας-Ανάπτυξη-Προοπτικής" κος Βασίλης Πουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεύκης κος Μπαλδεράνος Κώστας, ο πρώην Πρόεδρος των Ρουμελιωτών Γαλατσίου κος Δημήτρης Τούντας, ο κος Λεωνάρδος Χριστοδούλου από την δημοτική πρωτοβουλία Αθήνα sos, o δ/ντής του γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ κου Κουσελά κος Πουλόπουλος Τάσος, οι εκδότες και δ/ντές όλων των τοπικών εφημερίδων, κος Β. Γιαννακόπουλος, κα Χ. Κατσίρη, κος Γ. Τζίμας, κος Ν. Μπαλάφας, κα Κ. Μαριέλη, κος Μ. Πίκουλας. Επιστολή συμπαράστασης και ευχών έστειλαν η υπουργός Υγείας κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώνη υπουργός και βουλευτής Β΄Αθήνας κος Τ. Χυτήρης, η βουλευτής Β΄Αθήνας κα Α. Νταλάρα

Το δυναμικό αυτό παρόν ενθουσίασε και συγκίνησε την επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Γαλατσίου, κυρία Έλενα Ζέρβα, που στην προγραμματική ομιλία της τόνισε ότι: «η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Αποτελεί το μέσον για να κάνουμε πράξη το όραμά μας για το Γαλάτσι, την πόλη που ζούμε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, την πόλη που αγαπάμε!».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι το Γαλάτσι η πόλη που αγαπάμε η πόλη που μας εμπνέει που μας δίνει τη δύναμη για δημιουργία, βρίσκεται σε ένα δρόμο που την αδικεί, μακριά από το ανθρώπινο, το δημιουργικό, το νέο σύγχρονο αυτοδιοικητικό και πολιτικό περιβάλλον, μακριά από ένα όραμα στρατηγικής ανάπτυξης. Το Γαλάτσι μπορεί και πρέπει ν αλλάξει εικόνα, να γίνει μια πόλη προσιτή, ανθρώπινη, φιλική, συμμετοχική, μα -πάνω από όλα- ένας νέος αρχιτεκτονικός ορίζοντας αυτοδιοικητικής δημιουργίας. Να εμπνεύσει με ένα νέο όραμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μέσα από την καθημερινότητα».

Αναφερόμενη στην εφαρμογή του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η κα Ζέρβα είπε μεταξύ άλλων: «Για εμάς η νέα αρχιτεκτονική που οικοδομεί ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», με τις ουσιαστικές αρμοδιότητες που προτάσσει για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, αποτελεί πρόσκληση και ταυτόχρονα πρόκληση δημιουργίας. Πρόκληση για ένα άλλο μοντέλο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!»

Συνεχίζοντας, δεσμεύτηκε ότι με τη νέα παράταξη: «Οικοδομούμε σήμερα όλοι μαζί μια νέα δημοτική παράταξη που εκφράζει τους πολίτες χαράζοντας το δρόμο της αυτοδιοικητικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας, της ποιότητας ζωής, του πολιτισμού, της καθημερινότητας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη.

Οικοδομούμε και θέλουμε να στηριχθούμε στην κοινή δράση των ευρύτερα κοινωνικών δυνάμεων και πολιτών

Με συλλογικότητα

Με ισοτιμία

Με συμμετοχή

Με διαφάνεια

Στη συνέχεια, η κυρία Ζέρβα κατέθεσε αναλυτικά την πρόταση της νέας Παράταξης, «το δικό μας κοινωνικό συμβόλαιο για την πόλη μας και τους συμπολίτες μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέροντας 13 συγκεκριμένες δεσμευτικές ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Καταλήγοντας η κα Έλενα Ζέρβα τόνισε ότι: «οι αρχές μας οι αξίες μας είναι όροι ενός διαρκούς καθημερινού συμβολαίου με τα εξής χαρακτηριστικά:

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ»

Στο τέλος της εκδήλωσης με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρουσιάστηκαν όλοι οι βασικοί φίλοι και συνεργάτες, όλοι εκείνοι που μοιράστηκαν το όραμα και τη δουλειά για το νέο Γαλάτσι, το Γαλάτσι του μέλλοντός μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: