Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Υπόθεση υπεξαίρεσης στη Μονή Πετράκη, απασχόλησε τη ΔΙΣ

nooz.gr
Περισσότερα απ΄όσα υπολογιζόταν αρχικά, είναι τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από την Ιερά Σύνοδο, στη Μονή Πετράκη, από υπάλληλο της Συνόδου, ο οποίος πλαστογραφούσε τις υπογραφές του αρχιεπισκόπου και του αρχιγραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό ανέρχεται στα 45.000 ευρώ, ενώ αρχικά είχε υπολογισθεί στα 25.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπως ανακοινώθηκε, ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε διεξοδικά τους αρχιερείς για την υπόθεση υπεξαγωγής εγγράφων στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας με χρήση υπογραφής του αρχιεπισκόπου και του τότε αρχιγραμματέα της Συνόδου και της απάτης με ιδιαίτερη μεγάλη ζημία.

Επιπλέον, ενημέρωσε τους μητροπολίτες ότι υποβλήθηκε άμεσα έγγραφη μηνυτήρια αναφορά από τον αρχιγραμματεύοντα, στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατά παντός υπαιτίου, από την οποία διενεργείται ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση με εισαγγελική παραγγελία, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, καθώς επίσης και ότι δόθηκε εντολή απο τον αρχιγραμματεύοντα, για διεξαγωγή πειθαρχικών ανακρίσεων. Και οι δύο διαδικασίες ολοκληρώνονται σύντομα και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του αρχιμανδρίτη Μάρκου Βασιλάκη στη θέση του αρχιγραμματεύοντος της Ιεράς Συνόδου και την τοποθέτηση ως α΄γραμματέως-πρακτικογράφου του αρχιμανδρίτη Κλ. Κοτσομύτη, ενώ β΄γραμματέας τοποθετήθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: