Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

«Θα συγκρουστώ με τα συμφέροντα»

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


protothema.gr
Αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα στα δημόσια νοσοκομεία δήλωσε πως είναι η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9.89. Η υπουργός προανήγγειλε σειρά τροπολογιών και αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων, ενώ κατηγόρησε τους προκατόχους της επί Νέας Δημοκρατίας για τη διόγκωση των χρεών.


«Αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια για το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «αλλάζουμε σελίδα στην υγεία».

Αισιόδοξη εμφανίστηκε για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους προμηθευτές στα δημόσια νοσοκομεία, εκτιμώντας ότι θα λυθεί σύντομα.

Κυβέρνηση και προμηθευτές έχουν οδηγηθεί σε κατ’ αρχήν συμφωνία έπειτα από την έκτακτη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών και την τελική «αντιπροσφορά» που κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, κύριος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κυρία Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, αντιστοίχως.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των προμηθευτών επιφυλάχθηκαν να δεσμευτούν σε ό, τι αφορά την άμεση άρση του «εμπάργκο» στην τροφοδοσία των νοσοκομείων με ιατρικά υλικά, τουλάχιστον μέχρι να συγκληθούν τα ΔΣ ή οι γενικές συνελεύσεις τους, το οποίο θα γίνει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: