Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

"Κλείδωσαν" οι στόχοι και τα νούμερα του 2011

Μέτρα "μια και έξω"


Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Λουκάς Παπαδήμος http://img.protothema.gr

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Λουκάς Παπαδήμος

"Ο κύβος ερρίφθη" για σκληρά μέτρα, παρά τις… σκληρές διαπραγματεύσεις. Μετά από μια σχετικά σύντομης διάρκειας συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της Τρόικα, και στην οποία συμμετείχε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Λουκάς Παπαδήμος, οριστικοποιήθηκαν τα μεγέθη και οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού που ανακοινώνεται αύριο.

Όπως συμφωνήθηκε, στο νέο προϋπολογισμό παραμένει ο στόχος για μείωση του ελλείμματος το 2011 στα 17 δισ. ευρώ. Έτσι, δεδομένης της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2010, από τα 18,5 στα 22 δισ. ευρώ, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα εξοικονόμησης της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ.

Ως προς το ποια θα είναι αυτά, η Τρόικα θα αναμένει μέχρι και τα τέλη της εβδομάδος ή τις αρχές της επόμενης για το ποια ακριβώς θα είναι.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πάντως υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, αν και υπάρχει διάχυτη ανησυχία και για το πού τελικώς θα κλείσει η "μαύρη τρύπα" από την υστέρηση των εσόδων, που θα προστεθεί και στα βάρη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: