Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία...


http://img.protothema.gr
Με την ολοκλήρωση του προσκλητηρίου των νεκρών, στο χώρο του Πολυτεχνείου, ολοκληρώθηκε η κεντρική εκδήλωση και δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, με επικεφαλής την αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τα μέλη της επιτροπής εορτασμού, στην οποία κεντρικό ρόλο έχει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων της περιόδου της Δικτατορίας.

Όλο το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πολλές προσυγκεντρώσεις εντοπίζονταν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, όπως η πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κατάσταση επιφυλακής, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές. Αν και, προς το παρόν, η κατάσταση δεν φαίνεται «εκρηκτική» (οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες αυτό «δείχνουν»), εντούτοις δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστικών, αλλά και συμπαθούντων προς τα προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και του Επαναστατικού Αγώνα, να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Στις 3 το μεσημέρι έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό. Τόσο ο σταθμός του Συντάγματος, που είναι κλειστός από τη 1 μετά το μεσημέρι, όσο και του Ευαγγελισμού, θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι τη λήξη της πορείας. Η διέλευση των συρμών από τους σταθμούς θα πραγματοποιείται κανονικά.









Δεν υπάρχουν σχόλια: