Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου


Φέτος, 37 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, το κυρίαρχο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ φαίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η εξέγερση σηματοδότησε την «αρχή του τέλους» της χούντας των συνταγματαρχών και αναμφισβήτητα υπήρξε η πιο φωτεινή πράξη αντίστασης σε μια σκοτεινή επταετία για τον τόπο. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου έγιναν οι συνεχιστές της διαρκούς θυσίας του ελληνικού λαού στο βωμό του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η 17η Νοέμβρη του 1973 δεν αποτελεί ιστορική μνήμη ή εθνική επέτειο, αλλά το σύμβολο της δύναμης του αποφασισμένου, κυρίαρχου λαού απέναντι στην Χούντα. Αποτελεί ένα διαχρονικό παράδειγμα διεκδικήσεων του νεολαιίστικου και του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο. Οι αγώνες της δεκαετίας του ’60 ενάντια στο κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς αλλά και η άνοιξη της Πράγας και ο γαλλικός Μάης του ’68 είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας μαζικών διεκδικήσεων των λαών για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Σήμερα, που η πατρίδα μας βάλλεται, τα μηνύματα εκείνων των εξεγέρσεων δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιορίζονται σε επετειακές εκδηλώσεις και σε μια ξύλινη ρητορική. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Σήμερα, που...
οι αξίες μας αμφισβητούνται οφείλουμε να διατρανώσουμε τη διαφοροποίησή μας στους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και τους πολιτικούς τους εκφραστές. Οι πολιτικές τους απέτυχαν και οδήγησαν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και ισχυρών. Οι πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ και τους Έλληνες στον πειραματικό σωλήνα του «εξορθολογισμού» της οικονομίας.
Μοναδική απάντηση στις μονεταριστικές λογικές και επιλογές, αποτελεί η συσπείρωση του ελληνικού λαού στο όραμα μιας πατρίδας περήφανης για τους ανθρώπους και τις υποδομές της, μιας πατρίδας που αποτελεί φάρο στο παγκόσμιο χώρο για την ιστορία, το παρόν και το όραμα της, μιας πατρίδας με σαφή στόχο.
Σ αυτή την απάντηση, η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, στο δρόμο των νέων ανθρώπων που αντισταθήκαν και τελικά κέρδισαν τη μάχη πριν 37 χρόνια, μπορεί και οφείλει να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος , το οποίο να αγωνιστεί για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ .
Γι αυτό, καλούμε την νεολαία καθώς και κάθε δημοκράτη πολίτη να συμμετάσχει στην πορεία το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοέμβρη 2010. Η συμμετοχή όλων να αποτελέσει τη δέσμευση για συνέχιση και ενίσχυση των διεκδικήσεων για:
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΙΡΗΝΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: