Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΤΕ ΔΕΗ-ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ - ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ - ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.
Τριάντα επτά χρόνια μετά, από τότε που αδάμαστοι άνθρωποι, φοιτητές, εργάτες, μαθητές με τόλμη και αποφασιστικότητα, αντιστάθηκαν για δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη ζωή.
Τριάντα επτά χρόνια μετά, ο νους και η καρδιά καθενός είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χουντικής τυραννίας.
Τριάντα επτά χρόνια μετά, σε πείσμα των καιρών, τα μηνύματα ενότητας και αγώνα συνεχίζουν να εμπνέουν, να καθοδηγούν τους εργαζόμενους και να υπενθυμίζουν πως, “όταν ο λαός θέλει, μπορεί”.
Το Πολυτεχνείο ζει, σιωπηλά μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία, δεν είναι αγαθό που χαρίζεται. Κερδίζεται, με αγώνα και θυσίες, ενάντια σε κάθε επιβολή, ενάντια στην εκμετάλλευση.
Η 17 Νοέμβρη του 1973 είναι ημέρα μνήμης και αγώνα.
Τριάντα επτά χρόνια μετά, οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου μας καλούν να πάρουμε τα ηνία, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους, να παλέψουμε μέσα απ’ τον χώρο που ζει και εργάζεται ο καθένας, ενάντια στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.
Οι θυσίες των αγωνιστών του 73 δεν πήγαν χαμένες. Το Πολυτεχνείο ζει μέσα από τους αγώνες μας, ενάντια σε οτιδήποτε προσπαθούν να επιβάλουν, παρά την θέληση μας, οι σύγχρονοι κατακτητές της Τρόικα,
Το Πολυτεχνείο ζει, μέσα από την πάλη μας για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ και ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΟΥΣ.
Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει μέσα στις καρδιές μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: