Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ερντογάν εν μέσω ελληνοϊσραηλινών επαφών

Μετά το Ερζερούμ

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν στο  Ερζερούμ
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά τις επαφές στο Ερζερούμ και εν μέσω συνομιλιών στην Αθήνα του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Άβιγκορ Λίμπερμαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον κ. Ερντογάν «προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη φιλοξενία και το θετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ερζερούμ».

Η επικοινωνία, πάντως, συμπίπτει χρονικά με τον κύκλο επαφών του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας, με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε μία σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων τα θέματα της ενέργειας.

Το Ισραήλ προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία για την κατασκευή, στο μέλλον, αγωγού μεταφοράς ενέργειας, από το κοίτασμα Λεβιάθαν, μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμφωνία έχει έρθει στο προσκήνιο εν όψει των τουρκικών αντιδράσεων για την οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.

Ο κ. Λίμπερμαν συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ζήτησε συνεργασία στον αγροτικό τομέα, καθώς και τον τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο να διερευνηθεί η εξοπλιστική συνεργασία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: