Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση στα διόδια από το ΠΑΜΕ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Από παλαιότερη κινητοποίηση στα διόδια των Αφιδνών
Από παλαιότερη κινητοποίηση στα διόδια των Αφιδνών (Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
Κινητοποίηση στα διόδια όλης της χώρας πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, το ΠΑΜΕ, καλώντας τους πολίτες να παλέψουν οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μαζί με το ΠΑΜΕ, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ).

«Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Την Κυριακή οι φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής οργανώνουν στις 4 το απόγευμα αυτοκινητοπομπή 2.000 οχημάτων που θα περάσουν από τα διόδια Αφιδνών χωρίς να πληρώσουν. Η προσυνάντηση θα γίνει στο πάρκο Αφιδνών.

Εν τω μεταξύ, προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καταθέτουν σήμερα, Παρασκευή 10 εκπρόσωποι του Δήμου Ωρωπού, ζητώντας να μην αποστέλλονται προσωπικά στοιχεία ιδιοκτητών αυτοκινήτων που διέρχονται από τις εθνικές οδούς χωρίς να πληρώνουν διόδια, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις εναντίον τους, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

Σε κείμενό τους, ο δήμαρχος Ωρωπού, Ι.Οικονομάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι επισημαίνουν ότι δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους η χρήση καμερών τους σταθμούς διοδίων που λειτουργούν με μπάρες. Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις που ισχύουν τα ηλεκτρονικά διόδια, τα οποία όμως δεν εφαρμόζονται.

Επίσης, δεν έχει ζητηθεί από τους εργολάβους δικαίωμα φωτογράφισης για τεκμηρίωση μη καταβολής διοδίων. Η κοινοπραξία έχει γνωστοποιήσει στην Αρχή τη λειτουργία κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, αλλά επικαλείται τρεις λόγους που δεν έχουν σχέση με την είσπραξη διοδίων.

Αναφέρεται ότι δεν ελήφθησαν υπόψη παλαιότερες αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις της Αρχής, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται ειδική νομοθεσία για τις κάμερες που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει.

Τονίζεται, τέλος, ότι χρειάζεται ειδική άδεια από την Αρχή για τη διατήρηση προσωπικών δεδομένων πάνω από 15 ημέρες.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: