Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κι όμως, ο κύριος αντιπρόεδρος έμεινε τζάμπα στη βασιλική σουίτα

Οργή της κοινωνίας- 80% απαράδεκτος ο Πάγκαλος


http://img.protothema.gr/DC24AF18EF6531114EC758DCFDEDD648.jpg
ΔΩΡΕΑΝ, ΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, κατέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, και μάλιστα στη βασιλική σουίτα του «King George Palace» των 5.400 ευρώ τη βραδιά και όχι σε απλό δωμάτιο των 219 ευρώ, όπως υποστήριξε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της «Grecotel» μετά την αποκάλυψη της περασμένης Κυριακής για τη βασιλική διαμονή και το πολυτελές ρεβεγιόν που απόλαυσε η οικογένεια του Πάγκαλου.

Μια τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπεύθυνους υπαλλήλους του «King George» λίγες ημέρες μετά το ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι οποίοι αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει εκδοθεί απόδειξη πληρωμής για τη διαμονή του κ. Πάγκαλου, αλλά και η επίσημη λίστα κρατήσεων σε μορφή excel όπως ακριβώς περιέχεται στα αρχεία των υπολογιστών του «King George» και την οποία δημοσιεύει αυτούσια σήμερα το «ΘΕΜΑ» έρχονται να διαψεύσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της «Grecotel» (σελ. 2021) για τη μη παροχή δωρεάν φιλοξενίας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και την οικογένειά του το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πολυτελέστατη Royal Penthouse Suite των 5.400 ευρώ τη βραδιά. Οι υπεύθυνοι της «Grecotel», επιχειρώντας να προστατέψουν τον υψηλό καλεσμένο τους, υποστήριξαν στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι ο κ. Πάγκαλος με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά δεν διέμειναν στη βασιλική σουίτα αλλά σε ένα απλό δωμάτιο, για το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με το παραστατικό της διαμονής που έκοψαν, κατέβαλε από την τσέπη του το αντίτιμο των 219,00 ευρώ.



Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης… ξέμεινε κατά κάποιον τρόπο στο ξενοδοχείο τους το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Συντάγματος αντί να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την κατοικία του στο Λαγονήσι.

Είναι γνωστό ωστόσο και πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Πάγκαλος διατηρεί διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνακίου πάνω από το καφέ «Βιβλιοθήκη» και μάλιστα σε αυτό είχε συναντηθεί προ ημερών με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.

Εκτός αυτού, δύο εκ των υπαλλήλων του «King George» με τους οποίους επικοινώνησε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ το «ΘΕΜΑ» μία ολόκληρη σχεδόν εβδομάδα μετά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, είναι κατηγορηματικοί ως προς το ενδεχόμενο να πλήρωσε από την τσέπη του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.Τα ονόματά τους καθώς και οι θέσεις που κατέχουν στην επιχείρηση είναι στη διάθεση της εφημερίδας και δεν δημοσιοποιούνται για ευνόητους λόγους.

«Δεν έχω καμία απόδειξη.Δεν πληρώθηκε κάτι»

Υπάλληλος: Ξενοδοχείο «King George», καλησπέρα.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα σας. Θα θέλαμε μια μικρή εξυπηρέτηση, αν έχετε την καλοσύνη.

Υπάλληλος: Παρακαλώ.

Δημοσιογράφος: Να μας διευκολύνετε. Ο κ. Πάγκαλος διέμεινε τη βραδιά…

Υπάλληλος : Της Παραμονής, μάλιστα.

Δημοσιογράφος: Επειδή δεν πήρε μαζί του κάποια απόδειξη, μήπως θα ήταν εύκολο να μου τη στέλνατε, τυπικά, με ένα φαξ;

Υπάλληλος: Βεβαίως, δώστε μου μισό λεπτό, παρακαλώ.(Ο υπάλληλος βάζει τη συνομιλία σε φάση αναμονής και περνάει τη γραμμή σε έναν άλλον αρμόδιο υπάλληλο.)

Υπάλληλος β': Καλημέρα. Καλή χρονιά.

Δημοσιογράφος: Γεια σας. Καλή χρονιά. Είστε ο κύριος;

Υπάλληλος β':
(Το όνομά του δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους.) Δεν έχω κάποια απόδειξη. Δεν πληρώθηκε κάτι. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε.

Ο αριθμός «900» που αντιστοιχεί στη βασιλική σουίτα

Η απάντηση που δίνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι που ήλεγξαν το σύστημα των κρατήσεων, δείχνει είτε πως και οι δυο τους είναι άσχετοι για το πώς λειτουργεί το σύστημα του ξενοδοχείου στο οποίο εργάζονται είτε ότι η απόδειξη πληρωμής της διαμονής βγήκε εκ των υστέρων και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος», για ευνόητους λόγους. Μία ακόμα απόδειξη που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του φιλοξενήθηκαν δωρεάν στο «King George» παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι το πρωτότυπο της λίστας των κρατήσεων της συγκεκριμένης βραδιάς σε μορφή excel, όπως ακριβώς βρίσκεται στα αρχεία των υπολογιστών του ξενοδοχείου.



Στη συγκεκριμένη λοιπόν ημερομηνία 31/12/2010 σημειώνεται η άφιξη της οικογένειας Πάγκαλου στο ξενοδοχείο και δίπλα η ημερομηνία αναχώρησής τους 1/1/2011. Πιο δίπλα υπάρχει η ένδειξη «complimentary» που πιστοποιεί ότι η διαμονή τους ήταν τιμής ένεκεν, δηλαδή δωρεάν. Με μια προσεκτικότερη ματιά στη λίστα των κρατήσεων μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί εάν έμεινε ή όχι τελικά ο κ. Πάγκαλος στη βασιλική σουίτα.

Ο αριθμός «900» που συνοδεύει την κράτηση της οικογένειας Πάγκαλου αντιστοιχεί στη βασιλική σουίτα, όπως επιβεβαιώνει η υπάλληλος της ρεσεψιόν του «King George» στο «ΘΕΜΑ». Να σημειωθεί ότι η Royal Penthouse Suite καταλαμβάνει ολόκληρο τον 9ο όροφο του ξενοδοχείου.

Ο αριθμός «900» της βασιλικής σουίτας συνοδεύει και τις κρατήσεις που έγιναν στα ονόματα μελών της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, σε διαφορετικές φυσικά ημερομηνίες από αυτή που φιλοξενήθηκε ο κ. Πάγκαλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης φαίνεται, βάσει της επίσημης λίστας των κρατήσεων, να κατέλυσε στη βασιλική σουίτα από τις 30 ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Εν συνεχεία μεσολάβησε η διαμονή της οικογένειας του κ. Πάγκαλου από τις 31 Δεκεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου. Μόλις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε check out η σουίτα παραχωρήθηκε στην κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη από την 1η ως τις 2 Ιανουαρίου.
Οργή λαού: 80% απαράδεκτος ο Πάγκαλος

Οργή της κοινωνίας για τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θόδωρου Πάγκαλου καταγράφει η δημοσκόπηση της «Alco» σε σχέση με το «βασιλικό ρεβεγιόν» που ανάδειξε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή και επαναφέρει σήμερα με νέα στοιχεία (ρεπορτάζ στις σελίδες 1622). Στην ερώτηση αν οι δηλώσεις και η συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου συνάδουν με το ύφος που επιχειρεί να περάσει για την κυβέρνηση ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, το 71% απαντά «όχι» και μόνο το 16% «ναι». Επίσης το 80% πιστεύει πως οι χαρακτηρισμοί «κοπρίτες» για τους δημοσίους υπαλλήλους και «ζώα» για τους αναγνώστες εφημερίδας δεν είναι συμβατοί με τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ το 73% θεωρεί προσβλητική για τους πολίτες τη φράση Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε».


Πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του Θόδωρου Πάγκαλου


Οργή, θυμό και προβληματισμό προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του κ. Θόδωρου Πάγκαλου. Αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιστρέφοντας από το Κατάρ προσπάθησε να ανασκευάσει τα περί «κοπριτών», πολλοί βουλευτές εμφανίζονται θυμωμένοι μαζί του και δεν κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους σε κάθε ευκαιρία.

Κώστας Σκανδαλίδης
Α’ Αθηνών
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ο λαός δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται ούτε με λεκτικές υπερβολές και αφορισμούς ούτε κυρίως με κυβερνητικές πρακτικές που αποδυναμώνουν το μέτωπο ενότητας και συμπαράταξης. Αλλιώς θα μας επιστρέψει την ύβρη».

Πάνος Μπεγλίτης
Ν. Κορινθίας
αναπληρωτής υπουργός Αμυνας

«Με ενοχλούν οι δηλώσεις Πάγκαλου και αξιολογώ ότι οι πολλές δηλώσεις και οι πολλές καταγγελίες δεν βοηθούν. Δεν συμβάλλει ο καταγγελτικός λόγος για να επιλύσουμε προβλήματα και όσο τον αποφεύγουμε τόσο το καλύτερο».

Χρήστος Πρωτόπαπας
Β’ Αθηνών
κοινοβου λευτικός εκπρόσωπος

«Δεν γίνεται να στρέφουμε τη μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Εγώ διαφωνώ. Αυτό το πράγμα δεν κάνει καλό. Δεν βοηθά καθόλου το καράβι να πλεύσει».

Δημήτρης Καρύδης
Α’ Πειραιά και Νήσων

«Ενάμιση χρόνο τώρα η κυβέρνησή μας κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να την ανορθώσει οικονομικά. Στα πλαίσια αυτά χρειάζονται βαθιές αλλαγές στον δημόσιο τομέα. Αυτές πρέπει να γίνουν με ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους. Με το λεξιλόγιο αυτό διαφωνώ. Δημιουργεί διχασμό, πόλωση και κάνει κακό στην παράταξή μας».

Οδυσσέας Βουδούρης
Ν. Μεσσηνίας

«Αν ο κ. Πάγκαλος ήταν ένας απλός πολιτικός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του. Ως αντιπρόεδρος όμως με τις απόψεις του θα πρέπει να εκφράζει και την κυβέρνηση. Σε τι χρησιμεύει ο αντιπρόεδρος τελικά; Θα έπρεπε να παίζει έναν διακριτικό ρόλο προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες. Νομίζω ότι μόνο αυτό δεν κάνει».

Λάμπρος Μίχος
Β’ Αθηνών

«Εχω μία στέρεη πεποίθηση ότι εφόσον ο κόσμος έχει δεχτεί να κάνει θυσίες χωρίς να αντιδρά δεν είναι λογικό να παίζουμε με τον πόνο του και να λοιδορούμε την προσπάθειά του. Το λιγότερο, δεν είναι κομψό. Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτή την αλαζονική στάση και το καθηγητικό ύφος του αντιπροέδρου».

Παύλος Στασινός
Ν. Αρτας

«Επειδή υπήρξα ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος, διαφωνώ με τους οριζόντιους χαρακτηρισμούς».



Θανάσης Οικονόμου
Ν. Ιωαννίνων

«Ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις για να περιγράψει τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες όμως δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος που περιγράφει. Δεν νομίζω ότι τέτοιες εκφράσεις βοηθούν στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων».

Θωμάς Ρομπόπουλος
Α’ Θεσσαλονίκης

«Προσωπικά δεν νομίζω ότι κερδίζει τίποτα ούτε ο Πάγκαλος ούτε το ΠΑΣΟΚ με εκφράσεις που θίγουν κάποιους ανθρώπους. Με κακούς χαρακτηρισμούς δεν θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι θετικό. Μάλλον το αντίθετο. Με την ύβρη δεν κάνεις δουλειά. Αν θέλουμε να τους προτρέψουμε στην πρόοδο η λύση δεν είναι να τους βρίζουμε».

Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ν. Αιτωλοακαρνανίας

«Αναγνωρίζω στον κ. Πάγκαλο μια σημαντική συμβολή στη δημόσια ζωή. Διαφωνώ όμως με αφορισμούς που επιπίπτουν επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: