Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επιβάτες λεωφορείου θύματα ληστείας στην Ξάνθη



Κινηματογραφική και πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η ληστεία 40 εμπόρων από τη Θεσσαλονίκη ,στην Ξάνθη από «πειρατές» που κατέλαβαν το λεωφορείο τους.
Τα θύματα της ληστείας επέβαιναν σε λεωφορείο που κάνει τακτικό δρομολόγιο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και είχαν κάνει στάση στο Fresh, το βράδυ της Κυριακής γύρω στις 9.30. Ανεβαίνοντας στο λεωφορείο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους δύο άτομα με την απειλή χειροβομβίδας και καλάσνικοφ κατέλαβαν το λεωφορείο το οποίο είχαν υπό ......
ομηρία για λίγα λεπτά.
Το οδήγησαν σε αγροτική περιοχή της Φελώνης όπου τους περίμεναν συνεργοί τους με δύο μικρά φορτηγά και ανάγκασαν τους εμπόρους να κατεβούν ένας-ένας από το λεωφορείο, παίρνοντάς τους χρήματα και κοσμήματα που είχαν επάνω τους . Όσοι επιβάτες αντέδρασαν δέχτηκαν τα χτυπήματα των «πειρατών» . Ένας επιβάτης που δεν έγινε αντιληπτός πρόλαβε να ειδοποιήσει την αστυνομία της Ξάνθης με το κινητό του και έτσι οι ληστές τράπηκαν σε φυγή, έχοντας πάρει όμως τεράστιο χρηματικό ποσό και κοσμήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι έμποροι είχαν σκοπό να αγοράσουν εμπορεύματα από την Κωνσταντινούπολη και έτσι είχαν πάνω τους αρκετά χρήματα. Οι ληστές μιλούσαν ελληνικά αλλά και ρώσικα και ήταν αρκετά αποφασισμένοι. Τα θύματα της ληστείας παρέμειναν στην Ξάνθη, όπου δίνουν καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: