Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα υπέρ των συμβασιούχων ενέκρινε ο Δήμος Αθηναίων

«Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

O δήμαρχος της Αθήνας Γ.Καμίνης
O δήμαρχος της Αθήνας Γ.Καμίνης (Φωτογραφία: Eurokinissi )Αθήνα
Το μείζον θέμα των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων αποτέλεσε το αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, έπειτα από σχετικό αίτημα δημοτικών παρατάξεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 44 έναντι 3, ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επιτελούν πραγματικό έργο.

«Ο αριθμός των συμβασιούχων είναι υπερβολικός» είπε δήμαρχος της Αθήνας κ. Γ.Καμίνη. «Αντιπροσωπεύουν το 1/3 των εργαζομένων του δήμου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι συμβασιούχοι παράγουν μεγαλύτερο μέρος του συνολικού έργου».

Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε ζητήσει παράταση των προσωρινών διαταγών έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ώστε να μη βρεθούν οι άνθρωποι αυτοί στο δρόμο, τόνισε ο κ. Καμίνης.

Τις αποφάσεις μας -πρόσθεσε ο δήμαρχος, σύμφωνα με τον Αθήνα 984- θα τις πάρουμε βήμα-βήμα, θα περιμένουμε να δούμε τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη και θα πράξουμε ανάλογα με το συμφέρον των δημοτών αλλά και των συμβασιούχων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: