Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συνολικό «πακέτο» για την οικονομία ανακοινώνει στις 15 Απριλίου η κυβέρνηση

Αποκρατικοποιήσεις και διορθώσεις

Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή
Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Νομοσχέδιο-«πακέτο» για την οικονομία πρόκειται να παρουσιάσει στις 15 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών.

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο έως το 2015, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και οι δημοσιονομικές «διορθώσεις» ύψους 1,7 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διυπουργικής συμφωνήθηκε ότι σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αυτό θα εξειδικεύεται ανά έτος, ενώ, όπως διευκρίνιζε αρμόδια ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

Στη διυπουργική έλαβαν μέρος και οι υπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλοντος, Τ.Μπιρμπίλη, Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνος, Επικρατείας Χ.Παμπούκης και Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδης.

Παρέμβαση για να τηρηθεί κοινή γραμμή στα σχέδια αποκρατικοποιήσεων έκανε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της διυπουργικής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς ενιαία στρατηγική και στήριξη για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε τα σχέδια να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού

Στη συνεδρίαση του υπουργικού θα τεθούν επί τάπητος το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του υπουργείου Εσωτερικών και το νομοσχέδιο για την προστασία αδέσποτων και κατοικίδιων ζώων.

Οι υπουργοί θα ασχοληθούν επίσης με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: