Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Στ' άρματα" η Κερατέα

Δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από πολλές ώρες η Λεωφόρος Λαυρίου...


http://img.protothema.gr/53AB5FB8681A14E998BBE920F2C1DA89.jpg
Πολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί στην Κερατέα με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους κάτοικους που διαφωνούν με τη δημιουργία ΧΥΤΑ. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, αν και έπειτα από πολλές περιπέτειες, δόθηκε τελικά στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου, η οποία έμεινε αποκλεισμένη για πολλές ώρες.

Αστυνομικές διμοιρίες των ΜΑΤ, βρίσκονται τις τελευταίες ώρες μέσα στο χωριό, δίπλα σε κατοικημένα σπίτια και χωρίς να λογαριάζουν την παρουσία ηλικιωμένων και ανήλικων παιδιών επιτίθενται με δεκάδες χημικά στους κάτοικους, που δεν δείχνουν να πτοούνται και να υποχωρούν ούτε στο ελάχιστο.

Με μεγάφωνα οι κάτοικοι γυρίζουν στους δρόμους του χωριού και καλούν τους συμπολίτες τους να δώσουν δυναμικό παρόν στα μπλόκα, ενώ κατά διαστήματα χτυπούν και οι καμπάνες των εκκλησιών.

Όλο το χωριό σαν μια γροθιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα μπλόκα και είναι έτοιμοι για δυναμικότερη αντίσταση ολόκληρο το βράδυ.

Στο μεταξύ, νεαροί έβαλαν φωτιά σε απορριμματοφόρα και πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των ΜΑΤ, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει πάνω από το δεύτερο μπλόκο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις των αστυνομικών που κάνουν χρήση χημικών.

«Τα παιδιά μας έχουν αρρωστήσει, στο γιατρό τα έχουμε τα περισσότερα από τα χημικά και τα δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί βαράνε στο ψαχνό», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

«Αν είναι άντρες να έρθουν μέσα στο χωριό με όλη τους την εξάρτυση αλλά να αφήσουν τα χημικά στην άκρη. Eκεί θα δείξουν αν είναι άντρες», δηλώνει μια άλλη κάτοικος.

Οι σφοδρές συγκρούσεις, ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να ανοίξουν το δρόμο που οι κάτοικοι έκλεισαν χθές με μπάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: