Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Υπουργικό για τις αποκρατικοποιήσεις, διυπουργική για την οικονομία την Τετάρτη

Τέσσερα νομοσχέδια στο τραπέζι

Πριν από το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για την οικονομία
Πριν από το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για την οικονομία (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Με τις αποκρατικοποιήσεις και το νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών, στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον ΟΔΔΗΧ αλλά και το νέο «πακέτο» εγγυήσεων στο τραπεζικό σύστημα, θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Νωρίτερα, στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για θέματα οικονομίας. Θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Γ.Παπακωνσταντίνου, Μ.Χρυσοχοΐδης, Τ.Μπιρμπίλη, Δ.Ρέππας, Π.Γερουλάνος, Χ.Παμπούκης και Κ.Σκανδαλίδης.

Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι, θα βρεθούν επίσης το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του υπουργείου Εσωτερικών και το νομοσχέδιο για την προστασία αδέσποτων και κατοικίδιων ζώων.

Οι υπουργοί θα ασχοληθούν επίσης με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων.

Σύσκεψη για το Φαληρικού Μέτωπο

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ομάδα εργασίας της οποίας προΐσταται ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, η οποία θα του παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου και θα συμμετάσχουν η υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Ν.Σηφουνάκης, ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στόχος είναι η «ενίσχυση της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Φαλήρου και η δημιουργία ενός φυσικού και ποιοτικού πάρκου με λειτουργίες πολιτισμού και αναψυχής»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: