Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Άρης Συγγρός από τη “Διεθνή Διαφάνεια” και τη Siemens στο “Invest in Greece”

Ο Άρης Συγγρός από τη “Διεθνή Διαφάνεια” και τη  Siemens στο “Invest in Greece” eurokinissi

Πολλά ερωτηματικά έχουν διατυπωθεί για το ρόλο του κ. Άρη Συγγρού στο "Invest in Greece". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης Συγγρός υπήρξε αντιπρόεδρος επί σειρά ετών της ΜΚΟ “Διεθνής Διαφάνεια”. Το γεγονός ότι ο κ. Συγγρός εργαζόταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και στην εταιρεία Siemens δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα.

Γιατί, η αξιοποίηση του από την κυβέρνηση ενδεχομένως να εγείρει άλλου τύπου πολιτικά ερωτήματα.

Άλλωστε είναι γνωστές οι σχέσεις του κ. Συγγρού με τη ΝΔ. Προκειμένου να διευκρινιστούν αλλά και να απαντηθούν τα ερωτηματικά 10 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Γρ. Αποστολάκο κατέθεσαν επερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας για την λειτουργία και τον ορισμό της διοίκησης της ανώνυμης εταιρείας “Επενδύστε στην Ελλάδα”, με τον διακριτικό τίτλο “Invest in Greece”.

Στην επερώτηση αναφέρουν ότι ο κ. Συγγρός, ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, ως εμπειρογνώμονας και σύμβουλος της Siemens AG (μητρική) από το 1995 έως το 2000, ανέλαβε την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της εταιρείας σε μεγάλα projects με διάφορες χώρες και ρωτούν εάν μεταξύ των χωρών αυτών συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, δεδομένου ότι το ίδιο χρονικό διάστημα υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις της Siemens με τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ κλπ.

Μεταξύ των 12 ερωτημάτων που απευθύνουν στο Χ. Παμπούκη, είναι επίσης εάν έχει καταρτισθεί ο προγραμματισμός δράσης της εταιρείας αυτής κι ειδικότερα αν έκανε έρευνα αγοράς και διαπραγματεύσεις για ενδεχόμενες επενδύσεις της Siemens στην Ελλάδα।

newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: