Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Διεθνής έκκληση από τη λιβυκή αντιπολίτευση...



Αίτημα για εναέριο αποκλεισμό...
Ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, τονίζοντας πως στην αντίθετη περίπτωση, «ο Καντάφι θα καταστρέψει τη χώρα».

«Αν δεν υπάρξει διεθνής επέμβαση, ο Καντάφι θα ... καταστρέψει τη χώρα μας και αυτό είναι το ίδιο με το να πεθαίνουν άνθρωποι», τόνισε ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Τζαλίλ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επανέλαβε πως ελπίζει να επιβληθεί ζώνη εναέριου αποκλεισμού ώστε να αποφευχθούν οι βομβαρδισμοί των αμάχων.

«Μια ζώνη εναέριου αποκλεισμού είναι όλα όσα ζητάμε...Όμως δεν θέλουμε ξένους στρατιώτες στη Λιβύη», επισήμανε.

Την Τρίτη, σε ομιλία του προς τους ευρωβουλευτές, ένας από τους εκπροσώπους του συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, ο Μαχμούντ Τζεμπρίλ είχε ζητήσει από τους Ευρωπαίους στρατιωτική, οικονομική, ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια.

Ο ίδιος είχε επίσης τονίζει πως περιμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει το συντομότερο δυνατόν την λιβυκή αντιπολίτευση ως τη μόνη νόμιμη αρχή.

Όμως η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον αρνήθηκε χθες Τετάρτη να δεσμευτεί. Συγκεκριμένα αρνήθηκε να στηρίζει το αίτημα για αναγνώριση του συμβουλίου και εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την σκοπιμότητα μιας ζώνης εναέριου αποκλεισμού.
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: