Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πρώτη συνάντηση μεταναστών-ΕΛ.ΑΣ. για την υλοποίηση της συμφωνίας με την κυβέρνηση

Λεπτομέρειες για την καταγραφή

Εικόνα από την Υπατία τις ημέρες της απεργίας πείνας
Εικόνα από την Υπατία τις ημέρες της απεργίας πείνας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των μεταναστών που διέμεναν στην Υπατία και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες καταγραφής των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθεί ο τρόπος που θα καταγραφούν τα πλήρη στοιχεία των μεταναστών (ονοματεπώνυμο, χώρα προέλευσης κτλ) προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων και να εξακριβωθεί εάν εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες, αλλά και ο τόπος και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση των μεταναστών.

Δύο είναι οι προτάσεις που κατατέθηκαν:

  • Να γίνει η λήψη αποτυπωμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται οι μετανάστες
  • Όταν επιστρέψουν οι αλλοδαποί στις περιοχές από τις οποίες ξεκίνησαν, η διαδικασία να γίνει στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
Οι λεπτομέρειες αυτών των διαδικασιών αναμένεται να αποφασιστούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μιλώντας νωρίτερα στον Real Fm, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε ότι «δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα αυτοί οι άνθρωποι στην αστυνομία και διαπιστώνει η αστυνομία, με τους φακέλους που έχει, ότι κάποιος από αυτούς εμπλέκεται σε μια υπόθεση και αναζητείται.

» Πρώτον είναι το κέρδος ότι βρέθηκε από αυτή τη διαδικασία. Δεύτερον ότι αυτός ο άνθρωπος δεν δικαιούται το υπό ανοχή καθεστώς. Εννοείται ότι θα ενεργοποιηθεί η Δικαιοσύνη για να ασκήσει ό,τι από τους νόμους προβλέπεται σε επίπεδο δίωξης για να επιλύσει την υπόθεση.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: