Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η Γαλλία αναγνώρισε τους Λίβυους αντάρτες Μαίνονται οι μάχες


Η Γαλλία αναγνώρισε σήμερα το Εθνικό Λιβυκό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού κι έγινε έτσι η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει τη νομιμότητα των ανταρτών.

Εκπρόσωπος του γάλλου προέδρου επισήμανε πως η Γαλλία θα στείλει πρεσβευτή στην Βεγγάζη και η ηγεσία των αντικαθεστωτικών θα στείλει τον δικό της απεσταλμένο στο Παρίσι.

Μαίνονται οι μάχες
Στο μεταξύ, νέοι βομβαρδισμοί σημειώνονται από το πρωί κατά των ανταρτών στην πόλη Ρας Λανούφ της Λιβύης. Βόμβες και πύραυλοι έπεσαν, νωρίτερα, δίπλα στα διυλιστήρια πετρελαίου LERCO αλλά και σε κατοικίες, αναγκάζοντας τους αμάχους να εγκαταλείψουν άρον-άρον την πόλη.

Το νοσοκομείο στο κέντρο της πετρελαϊκής πόλης στην ανατολική Λιβύη, εκκενώθηκε σήμερα μετά την επίθεση εναντίον του με πυρά πυροβολικού από πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις.

Τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έπληξαν χώρο κοντά στο νοσοκομείο και σε τζαμί την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί προσεύχονταν, στο κέντρο της πόλης.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πανικόβλητο μετέφερε τους ασθενείς στα ασθενοφόρα και όλοι εγκατέλειψαν το νοσοκομείο.

Ιατρικές πηγές ανακοίνωσαν ότι σε 17 ανέρχονται οι τραυματίες από αεροπορική επιδρομή που έπληξε το χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου και παρακείμενη πολυκατοικία.

Αντικαθεστωτικοί είπαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επιτέθηκαν σήμερα σε μια γειτονιά της πόλης Ρας Λανούφ, μια μέρα μετά τη μετάδοση από τον λιβυκό ειδησεογραφικό ιστότοπο Brniq ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες, σύμφωνα με τον ιστότοπο που μετέδωσε ότι μαχητικό αεροσκάφος έπληξε σπίτι σε κατοικημένη περιοχή και ότι οι αντικαθεστωτικοί είχαν απομακρυνθεί από την τοποθεσία αυτή λίγο πριν από την επίθεση.

Οι περισσότερες οικογένειες και οι εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό τομέα στη Ρας Λανούφ έχουν φύγει από την πόλη.

Στο μεταξύ μαχητικά αεροσκάφη των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν την Μπρέγκα σήμερα, η οποία δεν είχε πληγεί εδώ και ημέρες, σύμφωνα με τους εξεγερμένους.

Η πόλη βρίσκεται περίπου 90 χλμ. ανατολικά της Ρας Λανούφ.


Στην
Ζαουίγια, τώρα, 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, όπως όλα δείχνουν, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με τους αντικαθεστωτικούς, επικράτησε ο στρατός του Μουαμάρ Καντάφι.

Η Ζαουίγια ήταν μέχρι τώρα το κοντινότερο στην λιβυκή πρωτεύουσα προπύργιο των αντικαθεστωτικών.
Στην πόλη Μισράτα (150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης)την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί επικρατεί ηρεμία.

Η Λιβύη συγκλονίζεται από εμφύλιο πόλεμο ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ενώ ο πρόεδρός της, Τζέικομπ Κέλενμπέργκερ, ζήτησε από τις λιβυκές αρχές να εγγυηθούν την πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων στις πληγείσες περιοχές।
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: