Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

932 χιλ. ευρώ για ένα portal!

Γαλαντόμος ο ΟΠΕΚΕΠΕ...


http://img.protothema.gr/878C3E389A2C09C530D56F6101F80609.jpg
Πολύ μελάνι έχει χυθεί για τον «αμαρτωλό» επί γαλάζιας διακυβέρνησης ΟΠΕΚΕΠΕ. Τον φορέα δηλαδή πληρωμών ελέγχων ενισχύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος είχε μετατραπεί επί των ημερών του τέως υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη σε άντρο προσλήψεων παιδιών της ΝΔ.

Να όμως που και σήμερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λέει να μας αφήσει να ησυχάσουμε. Κι αυτό διότι όπως πληροφορείται το protothema.gr, η διοίκησή του ετοιμάζεται να δαπανήσει εν μέσω κρίσης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 932.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός και μόνο portal!

Όπως αναφέρει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού πρόκειται για ένα portal «για την παροχή ευρείας γκάμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους αγρότες/πολίτες και σε όσους ανήκουν στον αγροτικό τομέα».

Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις 3 Ιουνίου, όμως αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως κανένας επίσημος φορέας, παρά τις ενοχλήσεις μας δεν απάντησε σχετικά με αυτήν την τρανταχτή δαπάνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Οργανισμός βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που πληροφορούμαστε πως έχει δώσει, δεν φαίνεται να δίνει με σαφήνεια τον λόγο για τον οποίο το εν λόγω portal θα κοστίσει τόσο πολύ.

Μπορεί δηλαδή να δημιουργείται ένας δικτυακός χώρος για την ενημέρωση αναφορικά με τις ενισχύσεις σε γεωργία και κτηνοτροφία, όμως το κόστος είναι υπερβολικό.

Ήδη για το θέμα έχει ενημερωθεί -σύμφωνα με πηγές μας- και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος και σύντομα θα παρέμβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: