Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τέσσερις προσαγωγές στο πλαίσιο των ερευνών για τον εμπρησμό της Marfin

Έρευνες σε Κυψέλη και Εξάρχεια

Η φονική πυρπόληση του υποκαταστήματος της Marfin επί της οδού Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010 είχε αποτέλεσμα το θάνατο τριών  τραπεζικών υπαλήλων
Η φονική πυρπόληση του υποκαταστήματος της Marfin επί της οδού Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010 είχε αποτέλεσμα το θάνατο τριών τραπεζικών υπαλήλων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τέσσερα άτομα προσήχθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά τις έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε σχέση με την πυρκαγιά στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου πέρυσι.

Έρευνες πραγματοποιούνται από τους αστυνομικούς στα σπίτια που διέμεναν οι προσαχθέντες στα Εξάρχεια και στην Κυψέλη (στην οδό Κερκύρας).

Οι προσαχθέντες σύμφωνα με πληροφορίες είναι νεαρής ηλικίας και κατά την Αστυνομία ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ένας 36χρονος ελέγχεται για τις δολιοφθορές στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» απέναντι από τη Marfin και οι υπόλοιποι για τις δολιοφθορές στο κατάστημα της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εισαγγελέας ζήτησε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις, ενώ υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής άλλων δύο ατόμων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

H επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής και συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που απλώνεται σε όλη την Αττική, «χτενίζονται» γειτονιές όπως η Κυψέλη και τα Εξάρχεια.

Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι έρευνες και οι προσαγωγές να αφορούν πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις και κυρίως την φονική πυρπόληση του καταστήματος της Τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 5 Μαΐου 2010, όταν οι βόμβες μολότοφ σκότωσαν τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους.

Η επιχείρηση συνεχίζεται.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: