Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μετά τον Αλογοσκούφη ο Παυλόπουλος

Μετά τον Αλογοσκούφη ο Παυλόπουλος

newpost.gr

Η απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να αποκαθηλώσει μια κεντρική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή και μαζί με αυτή τον υπουργό που την εφάρμοσε, δημιουργεί την εντύπωση σε πρώην υπουργούς ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Η πεποίθηση αυτή, εδράζεται στην εκτίμηση ότι η καταδίκη της απογραφής σαν «εγκληματικής ενέργειας» εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο με στόχο να μην υπάρχουν σκιές, στη σημερινή ηγεσία, από πολιτικές που έχουν στοιχίσει ακριβά κατά το παρελθόν.

Η αίσθηση που υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι στο άμεσο μέλλον την τύχη του Γιώργου Αλογοσκούφη θα έχει ο Προκόπης Παυλόπουλος και η περίφημη πολιτική επανίδρυσης του κράτους.
Στελέχη της αποκαλούμενης Καραμανλικής ομάδας, θεωρούν ότι η τακτική η οποία ακολουθήθηκε ειδικά κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είναι εύκολο να θεωρηθούν «στίγμα» από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ για να θελήσει να διαχωρίσει τη θέση της από γεγονότα τα οποία είχαν πολιτικό κόστος.

Ταυτοχρόνως, μια τέτοια στάση, θα ξεκαθάριζε το εσωκομματικό τοπίο από παλιούς συνεργάτες και σημερινούς προνομιακούς συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή. Στελέχη όπως ο Π. Παυλόπουλος που από ορισμένους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, θεωρούνται «βαρίδια» υπό τη λογική ότι σηματοδοτούν μια περίοδο που επιθυμούν να αφήσουν στη λήθη του παρελθόντος.

Στην περίπτωση όμως που αυτές οι εκτιμήσεις επαληθευτούν, θα έχουμε να κάνουμε και με μια σχεδόν καθολική αμφισβήτηση πολιτικών του Κ. Καραμανλή, καθώς ο Π. Παυλόπουλος είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση από αυτή του Γ. Αλογοσκούφη. Ας μην ξεχνάμε ότι η αποκήρυξη της απογραφής ήρθε από τη ΝΔ μετά το περίφημο «ασ΄ το για αργότερα» που αποδόθηκε στον Καραμανλή από τον Αλογοσκούφη- έστω και αν διαψεύστηκε, ενώ ο Παυλόπουλος αποτελεί σταθερό φίλο του πρώην Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: