Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Απορρίπτει ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές ο Γ.Πεταλωτής

Απάντηση στα σενάρια

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα δρόμο με μεγάλα προβλήματα και δίνει αγώνα για την επίλυσή τους, τόνισε ο Γ.Πεταλωτής
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα δρόμο με μεγάλα προβλήματα και δίνει αγώνα για την επίλυσή τους, τόνισε ο Γ.Πεταλωτής
Αθήνα
«Βλαπτική» για τον τόπο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, απορρίπτοντας παράλληλα τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού.

«Εδώ υπάρχει μία κυβέρνηση, η οποία έχει εκλεγεί για τετραετία, μία κυβέρνηση η οποία έχει αποδείξει ότι, παρά τις τεράστιες δυσκολίες τις πολιτικές που αντιμετωπίζει ως προς την αντιμετώπιση μιας πρωτοφανούς κρίσης για τη χώρα μας, δεν το βάζει κάτω. Δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος να γίνουν εκλογές» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, καλώντας την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης να επιτελέσουν το ρόλο τους με υπευθυνότητα.

«Θα πρέπει όλοι μας, με πρώτη φυσικά την κυβέρνηση -οι ευθύνες είναι της κυβέρνησης πάνω απ’ όλα- να μην γινόμαστε φειδωλοί των τεράστιων προσπαθειών που χρειαζόμαστε. Και εμείς τουλάχιστον σ’ αυτή την κυβέρνηση αυτό το έχουμε αντιληφθεί. Το ότι υπάρχουν κάποιες φωνές μέσα στη καθημερινότητα, το ότι υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις μέσα στην ίδια την πολιτική μας δράση, το ότι υπάρχουν κάποιες φωνές οι οποίες έχουν διαφορετικές απόψεις, αυτό δεν λέει τίποτα. Αυτό είναι υγεία, αυτό είναι ζωντάνια, αρκεί να υπάρχει τόλμη» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ύψος του ελλείμματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, «χωρίς να έχει πρόθεση να δικαιολογήσει την κατάσταση», πως έγινε μία εξαιρετικά μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή.

Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα δρόμο με μεγάλα προβλήματα και δίνει καθημερινό αγώνα για την επίλυσή τους.

Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε πως πρέπει να μπει τάξη στα οικονομικά των ΔΕΚΟ, με περιστολή δαπανών και μειώσεις μισθών, οι οποίες -όπως είπε- δεν έχουν να κάνουν με μία απλή και ευκαιριακή είσπραξη χρημάτων.

Αναφερόμενος στο θέμα των αυθαιρέτων, μετά τις δηλώσεις της Τίνας Μπιρμπίλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής της από την κυβέρνηση.

Όπως είπε, μπορεί να υπάρξει απόφαση που θα λαμβάνει υπόψη και το περιβάλλον και δευτερευόντως τα έσοδα. Παράλληλα τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει τροχοπέδη στο κρίσιμο -όπως το χαρακτήρισε- κυβερνητικό έργο που συντελείται.

«Η άποψη κανενός υπουργού δεν μπορεί να δεσμεύσει μία συλλογική κυβερνητική απόφαση» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Ό,τι έχει να κάνει με επιλογές της κυβέρνησης είναι απόφαση συλλογική και αυτό είναι ξεκάθαρο. Στο τέλος, αυτό που προέχει είναι η λήψη απόφασης σε συλλογικό κυβερνητικό επίπεδο».

«Δεν είναι θέμα ούτε του Γ. Παπακωνσταντίνου, ούτε της Τ. Μπιρμπίλη, είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης» σε ένα πρόβλημα που «θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: