Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το κρίσιμο ραντεβού, το σκληρό ΠΑΣΟΚ και στο βάθος εκλογές τον Ιούνιο

Το κρίσιμο ραντεβού, το σκληρό ΠΑΣΟΚ και στο βάθος εκλογές τον Ιούνιο
Το δεύτερο 15μερο του Μαΐου είναι- ίσως- το κρισιμότερο αυτής της κυβέρνησης. Τότε θα πρέπει να ψηφιστούν τα νέα οικονομικά μέτρα και προηγουμένως, ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να έχει εξαλείψει τα φαινόμενα αντιπαραθέσεων των υπουργών- βλέπετε σαν παράδειγμα τη νέα διαφωνία Μπιρμπίλη και Παπακωνσταντίνου, το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από την πλευρά των βουλευτών στις κρίσιμες ψηφοφορίες και η Ιπποκράτους ότι οι “πράσινοι” συνδικαλιστές δεν θα... ζωστούν τα άρματα.


Ο Πρωθυπουργός, σε συνομιλίες με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη αλλά και σε συζητήσεις με οικονομικούς παράγοντες, δεν κρύβει ότι για να συνεχίσει, επιθυμεί την ομόθυμη στήριξης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. “Αν με αμφισβητήσουν, πάω σε εκλογές” λέει και δείχνει περισσότερο να το εννοεί, παρά να κάνει ένα πολιτικό εκβιασμό.
Το ερώτημα όμως είναι αν μια απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι πλέον θέμα αποκλειστικής ευθύνης του Πρωθυπουργού, ως είθισται.

Πληροφορίες τις οποίες δεν επιβεβαιώνει η Κυβέρνηση, λένε ότι τις πρώτες ημέρες του Μαΐου δεν αποκλείεται να σπεύσουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών μας, δηλαδή οι Ντομινίκ Στρος Καν, Ζαν Κλοντ Τρισέ και Όλι Ρεν, ζητώντας επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Από τη συνάντηση αυτή- αν πραγματοποιηθεί, θα κριθεί εν πολλοίς και η επόμενη δόση του δανείου.

Ωστόσο είναι σαφές ότι η τρόικα- το έχει πει και ο Γιώργος Παπανδρέου ότι εκχωρήσαμε κυριαρχικά δικαιώματα, έχει πλέον λόγο και για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Με δυο λόγια, λέμε ότι μπορεί ο Γιώργος να επιθυμεί εκλογές και η τρόικα να μην του το επιτρέπει αν νομίζει ότι “κινδυνεύουν” τα λεφτά της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: