Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Ο προϋπολογισμός είναι 100% εκτός στόχων!»

Φλωρίδης κατά οικονομικού επιτελείου


http://img.protothema.gr/AA19E579CF9F42CEE812C31D0F772349.jpg

Κόντρα με υψηλούς τόνους στην επιτροπή ισολογισμού και προϋπολογισμού της Βουλής με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρωην υπουργό κ. Γιώργο Φλωρίδη να επικρίνει – για μια ακόμα φορά - το οικονομικό επιτελείο λέγοντας πως έχει εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό του 2011 και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη να του απαντά χαρακτηρίζοντάς τον αλχημιστή.

Αναλυτικά, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ότι «με βάση αυτά που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ο προϋπολογισμός που εκτελείται το 2011 είναι εκτός στόχων 100% - αυτό αναγνωρίζει η κυβέρνηση μιας και ζητάει επιπλέον μέτρα 6,4 δισ.». Ο κ. Σαχινίδης – ο οποίος το τελευταίο διάστημα απαντά σε υψηλούς τόνους στις επικρίσεις των συντρόφων του – πήρε τον λόγο και είπε «ακούω αλχημιστικές προσεγγίσεις».

Η φράση ενόχλησε ιδιαίτερα τον κ. Φλωρίδη που ξαναπήρε τον λόγο και ανέφερε «εδώ δεν παίζουμε! Με είπατε αλχημιστή …Με βάση αυτά που είπα, ονομάστηκα αλχημιστής από τον υπουργό. Είναι απλά τα πράγματα, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θέλει να πάρει πρόσθετα μέτρα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 τα οποία θα φέρουν 6,5 δισ. περίπου. Όμως, το έλλειμμα που έπρεπε να μειώσει είναι 6,8% γιατί λοιπόν θα πάρει πρόσθετα μέτρα που ισούνται με το 100% του στόχου του 2011;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: