Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Tσακώθηκαν στον «αέρα» δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

newpost.gr








Tσακώθηκαν στον «αέρα» δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενώ οι διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών της κυβέρνησης είναι έντονες ακόμη και σε κρίσιμα θέματα, όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο.

H κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης αποτυπώθηκε παραστατικά σήμερα το πρωί στον «αέρα» του ΣΚΑΙ με την έντονη διαφωνία μεταξύ του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου και του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη.

Οι δύο άνδρες διαφώνησαν πλήρως όσον αφορά το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο ενώ προς στιγμής δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ τους.

«Έχουμε συνείδηση των δανειακών αναγκών της χώρας; υπάρχει άλλος τρόπος; Γι’ αυτό διαφώνησα με τους «16» δεν υπάρχει αντιπρόταση» δήλωσε ο κ. Οικονόμου για τα μέτρα.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων τάχθηκε σαφώς υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών με απολύσεις για να μην επιβάλλονται άδικοι φόροι στον ιδιωτικό τομέα. «Αν δεν συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας θα μπαίνουν άδικοι φόροι» δήλωσε.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε δε ως ψευτοδίλημμα αν θα είναι ιδιωτικές ή κρατικές επιχειρήσεις. «Η ΔΕΗ της Γαλλίας είναι κρατική αλλά λειτουργεί με όρους αγοράς» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος παρότι επανέλαβε ότι στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχουν άχρηστοι οργανισμοί που κοστίζουν στο δημόσιο 10 εκατ. το χρόνο, εντούτοις τάχθηκε κατά των απολύσεων στο δημόσιο.

«Τον ιδιωτικό τομέα δεν τον στηρίζεις με το να απολύεις στον δημόσιο τομέα. Κλείνεις οργανισμούς, δεν κάνεις απολύσεις» ανέφερε.

«Δεν φοβηθήκαμε τα σκληρά μέτρα, αλλά θέλουμε να είναι αποτελεσματικά. Για πολλούς νόμους δεν έχουν βγει Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: