Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Έκρηξη Τσίπρα: Γιώργο μιλάς σαν δανειστής - Δεν είναι τσιφλίκι σας η Βουλή κ. Πάγκαλε

newpost.gr








Έκρηξη Τσίπρα: Γιώργο μιλάς σαν δανειστής - Δεν είναι τσιφλίκι σας η Βουλή κ. Πάγκαλε

Σε πολύ σκληρή επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ είχε και έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος άρχισε να διακόπτει επί του προσωπικού τον κ. Τσίπρα.

«Μη με διακόπτετε η Βουλή δεν είναι τσιφλίκι σας κ. Πάγκαλε», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος νωρίτερα απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τόνισε:

«Ήρθατε στη Βουλή και μιλάτε τη γλώσσα των δανειστών. Εάν ερχόταν η κ. Μέρκελ εδώ δε θα έλεγε κάτι διαφορετικό από όσα λέτε εσείς. Είσαστε εξουσιομανής στην εξουσία. Νομίζετε ότι έχετε τη στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράτε έτσι ερήμην του λαού;»

«Ο κόσμος που βγαίνει στις πλατείες, ζητεί αλλαγή πολιτικής και δημοκρατία, ζητεί λαϊκή κυριαρχία, σύνθημα με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου γέμιζε τις πλατείες, και εσείς μιλάτε για για δημοψήφισμα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: Αν θέλετε να δώσετε πολιτική λύση, να προχωρήσετε στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η τρόικα εσείς και το μνημόνιο»

O κ. Παπανδρέου από την πλευρά του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των αποδοκιμασιών που δέχονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες κατηγορώντας τον ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγούν αυτές τις κινητοποιήσεις.

«Προσέξτε τις τακτικές σας, δεν θα αφήσουμε τις δικές ομάδες να εμποδίζουν τα στελέχη μας να μιλούν ελεύθερα, έχουμε περάσει δικτατορία και εξορίες και δεν θα μας φιμώσετε εσείς» είπε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος για πρώτη φορά στη Βουλή, από τότε που ξεκίνησαν τα επεισόδια κατα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στοχοποίησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε τον κ.Τσιπρα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν αυτές οι πρακτικές .

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας με σκωπτικό τόνο υπογράμμισε «κάποτε μας λέγατε συμμορίτες, τώρα μας λέτε γκοτζαμάνηδες».

Παπανδρέου προς Καρατζαφέρη: Έχετε κρατήσει πατριωτική στάση απέναντι στο μνημόνιο

Βασικός λόγος της εξάρτησής μας, της κηδεμονίας και της επιτήρησης είναι ανάγκη για δανεικά προκειμένου να επιβιώσουμε, παρατήρησε ο Πρωθυπουργός απαντώντας νωρίτερα σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για το Μεσοπρόθεσμο, επαναλαμβάνοντας το «όχι» σε δάνειες δυνάμεις». Στην αρχή της απάντησής του ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε την πατριωτική στάση του ΛΑ.Ο.Σ. για το μνημόνιο, λέγοντας: «Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές έχετε κρατήσει μια υπεύθυνη και πατριωτική στάση απέναντι στο μνημόνιο».

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως η δημοσιονομική προσαρμογή που συμφωνήθηκε με την τρόικα, βασίζεται σε περισσότερη φορολογία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα πενιχρά -όπως είπε- αποτελέσματα από τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μίλησε ακόμη για τις αποκρατικοποιήσεις που γίνονται υπό τους όρους των δανειστών, και την επιτήρηση που όπως σημείωσε, δημιουργεί άσχημες σκέψεις για την εθνική μας κυριαρχία. Ο τρόπος που παρεμβαίνει η τρόικα δεν αυξάνει την εθνική κυριαρχία, το αντίθετο, παρατήρησε, τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις τους είναι ευθεία προσβολή ή συμμετοχή στα εσωτερικά της χώρας.

Κλείνοντας ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν η υπέρμετρη φορολογία είναι ο σωστός δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: