Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Διάγγελμα Παπανδρέου για το Μεσοπρόθεσμο

Δείτε live στο protothema.gr


http://img.protothema.gr/2B442F034222B260014DF7116E65646B.jpg
Σε δηλώσεις θα προβεί το μεσημέρι από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την έγκριση από το υπουργικό Συμβούλιο και την κατάθεση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου

Η σημερινή δήλωση εντάσσεται σε μια σειρά κινήσεων «επικοινωνιακής αντεπίθεσης», προκειμένου να εξηγηθούν τα νέα μέτρα με τα οποία ευελπιστούν να διορθώσουν τους στόχους που δεν έχουν επιτευχθεί.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένονται δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση οι οποίες θα περιλαμβάνουν «σάρωμα» υπουργών και υφυπουργών οι οποίοι είτε δεν έχουν αποδώσει ικανοποιητικά, είτε δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους που περιελάμβανε το μνημόνιο. Έτσι σύντομα οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, και μπορεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να γίνει το τελευταίο διάστημα ανάπαυσης που πολλοί θα το απολαύσουν με χαρτοφυλάκιο στο χέρι.

Νωρίτερα σήμερα στη Βουλή o Γ. Παπανδρέου απάντησε εμφανώς ενοχλημένος από την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτήρισε «εξουσιομανή» και πως «ο κόσμος δεν σας θέλει» με αυτή τη φορτισμένη συναισθηματικά φράση: «Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός θέλει να βγαίνει με τον δίσκο στο εξωτερικό για να μαζεύει χρήματα. Κανείς και φυσικά ούτε και εγώ το ήθελα. Το κάνω όμως και ακούω τα σχολιανά μου! Αλλά δεν το κάνω για την πάρτη μου κ. Τσίπρα, το κάνω για τον έλληνα συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, την επιχείρηση, το κάνω για τη νέα γενιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: