Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Κρίσιμη συνάντηση της Διαμαντοπούλου με καθηγητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

newpost.gr

Κρίσιμη συνάντηση της Διαμαντοπούλου με καθηγητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Ως «ιδιαιτέρως σημαντική» χαρακτηρίζεται και από τις δύο πλευρές η συνάντηση, σήμερα στις 14.00, μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και εκπροσώπων των καθηγητών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, καθώς και των ερευνητών.

Το υπουργείο ικανοποίησε σχετικό αίτημα των τριών ομοσπονδιών, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο υφυπουργός Παιδείας, Ι. Πανάρετος, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ ανακοίνωσαν ότι θα κινηθούν δικαστικά κατά του κ. Πανάρετου και σήμερα, πριν τη συνάντηση, αναμένεται να καταθέσουν τη σχετική μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία. Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Γ. Νίνος, με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας συνέταξε επιστολή παραπόνων σε βάρος του υφυπουργού με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, και την υπουργό Παιδείας, Αν. Διαμαντοπούλου.

Χθες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων απέστειλαν ανοικτή επιστολή στην κ. Διαμαντοπούλου (με κοινοποίηση στον κ. Πανάρετο), προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το «πλαφόν», που μπήκε στις προσλήψεις συμβασιούχων διδασκόντων.

Στο στόχαστρο των καθηγητών μπήκε και πάλι ο κ. Πανάρετος, ο οποίος προσφάτως κοινοποίησε εγκύκλιο με την οποία γνωστοποιούσε ότι από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος τα πανεπιστημιακά τμήματα με διδακτικό προσωπικό άνω των 25 ατόμων, δεν θα μπορούν να προσλαμβάνουν συμβασιούχους (15 για τα ΤΕΙ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: