Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Pan–Gregorian: Στο πλευρό της Ελλάδας οι Ελληνοαμερικανοί Εστιάτορες...



Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Έτοιμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα σε ό,τι ζητηθεί, στην κρίσιμη αυτή ώρα που περνά η γενέτειρα, δηλώνουν οι Έλληνες εστιάτορες της Αμερικής. Ο πρόεδρος του μεγάλου οργανισμού των εστιατόρων Pan Gregorian, Γιώργος Σιαμπούλης, σε δηλώσεις του προς τη...
Greek News με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίας (Δευτέρα 6 Ιουνίου) στη συνεδρίαση του διοικητικού του οργανισμού, το υφυπουργού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη και δύο συνεργατών, είπε ότι θα ακούσουν με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις τους και θα δουν πως μπορούν να ανταποκριθούν ανάλογα.

Τον κ. Νικητιάδη συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας και πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Ελλάδα» κ. Γ. Καλούδης και το μέλος της «Συμμαχίας για την Ελλάδα» επιχειρηματίας κ. Ευ. Παπαλιός. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού, σκοπός της συνάντησης με το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού ελλήνων εστιατόρων PAN GREGORIAN και εκπροσώπους του από πέντε πολιτείες, είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες προβολής του ελληνικού τουρισμού σε όλα τα εστιατόρια του συνεταιρισμού και παράλληλα να εντοπιστούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν, ώστε ο παναμερικανικός οργανισμός που ως γνωστόν πραγματοποιεί πολύ μεγάλες μαζικές αγορές προϊόντων να προχωρήσει σε αντίστοιχες αγορές και από την Ελλάδα. Το ίδιο βράδυ το Πανγκρεγκόριαν θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του υφυπουργού με καλεσμένους τα μέλη του, τον μητροπολίτη Ευάγγελο, τις προξενικές αρχές Ελλάδας και Κύπρου και τα ελληνοαμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Είχαμε προ καιρού συναντηθεί με τον κ. Νικητιάδη και τον είχαμε ενημερώσει για τις δραστηριότητες και τις δυνατότητες του Pan Gregorian. Φαίνεται ότι τα μελέτησαν όλα αυτά και τώρα που έρχεται ξανά στην Αμερική, φέρνει μαζί του ειδικούς για να δούμε πως μπορούν να προωθηθούν στην αμερικανική αγορά ελληνικά προϊόντα όπως ελιές, λάδι, μαρμελάδες κ.α.»

Ο κ. Σιαμπούλης απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, καθώς ο ίδιος κι οι συνεργάτες του αναμένουν να πρώτα ακούσουν τις εισηγήσεις του κ. Νικητιάδη και στη συνέχεια αφού συζητήσουν μεταξύ τους θα αποφασίσουν τι μπορούν να κάνουν. Μάλιστα την επομένη πρόκειται να λάβει χώρα και η τακτική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού.

Τα μέλη του Pan Gregorian και των αδελφών οργανισμών στις διάφορες πολιτείες ξεπερνούν τις 3,000 επιχειρήσεις και μέσω συντονισμένων αγορών έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται προϊόντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές προς όφελος των εστιατορίων τους. Παράλληλα, συμμετέχοντας σε μία εκστρατεία για προώθηση του ελληνικού τουρισμού, αυτό θα αύξανε την εμβέλεια του μηνύματος του ΕΟΤ καθώς εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανών περνούν καθημερινά από ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια.

«Ως πρόεδρος του Pan Gregorian μπορώ να μιλήσω στα μέλη του συμβουλίου και του οργανισμού και σ’ όλα τα εστιατόρια που επισκέπτομαι κάθε μέρα. Θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα αυτή τη δύσκολη ώρα, θέλουμε να βάλουμε στα καταστήματά μας ελληνικά προϊόντα, αλλά δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε σε κανένα μέλος μας.

ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη έχει οργανώσει συναντήσεις ελληνοαμερικάνικων επιχειρηματιών και ελληνικών αεροπορικών εταιρειών για να εξεταστούν οι δυνατότητες καθημερινών πτήσεων από Νέα Υόρκη για Αθήνα και αντιστρόφως.

Ο κ. Νικητιάδης θα συναντηθεί επίσης με ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για σημαντικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα και με τους οποίους έχει προγραμματισμένες συναντήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Baltimore Orioles, Peter Angelos, με τον οποίο ο υφυπουργός θα συναντηθεί στη Βαλτιμόρη όπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία ως καλεσμένος του Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου και άλλων ομογενών.

Το βράδυ της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παρευρέθηκε και μίλησε στην τελετή αποφοίτηση της 12ης τάξης του ελληνικού λυκείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Αμέσως μετά μετέβη στο εστιατόριο «Λιμάνι», όπου διοργανώνονταν από ομογενείς εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας της γερουσιαστή Ολυμπίας Σνόου.

Σε συνομιλία που είχε μαζί της στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε την κ. Σνόου για τις τελευταίες εξελίξεις και την ευχαρίστησε για τη “μεγάλη υποστήριξη” που προσφέρει στην Ελλάδα, ενώ της ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον αγώνα που δίνει για την επανεκλογή της.

Η ελληνικής καταγωγής Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από το Μέιν εξέφρασε αισιοδοξία ότι “η Ελλάδα θα τα καταφέρει” και ότι “χρειάζεται αντοχή και επιμονή” σε στόχους που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι γίνονται πράγματα που έπρεπε να γίνουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Παράλληλα ευχήθηκε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου “δύναμη και κουράγιο” σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Ελλάδα.

Χθες, ο κ. Νικητιάδης επρόκειτο να παρευρεθεί στον ετήσιο χορό της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων Ιερσέης.
http://www.greeknewsonline.com/?p=16198


Δεν υπάρχουν σχόλια: