Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Να ζήσεις Γιωργάκη" οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Πιστοί στο ραντεβού τους για 23η ημέρα


http://img.protothema.gr/03DCB6A94ED0A8E0C3E6F778F9C87572.jpg

Μία μόλις ημέρα μετά τον εορτασμό του Αγίου Μνημονίου, όταν και ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε τα 59 του χρόνια, οι Αγανακτισμένοι Έλληνες, μετά το «πάρτι» και τις «ευχές» που έστειλαν στον εορτάζονται πρωθυπουργό, ετοιμάζονται για την «Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης» σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής και θα συμμετάσχουν οι: Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας, ο Μανόλης Γλέζος, εγχείρημα Άμεσης Δημοκρατίας στην Απείρανθο Νάξου, ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, ο Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας και ο Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής ΕΜΠ.

Εκτός των προαναφερόμενων, οι παρευρισκόμενοι θα συμμετάσχουν ενεργά, διατυπώνοντας ερωτήσεις και εκφράζοντας προσωπικές τους απόψεις.

Την Πέμπτη πάντως, για 23η συνεχή ημέρα χιλιάδες Αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων μέτρων.

Μάλιστα στη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αρκετοί από τους Αγανακτισμένους, φορώντας καπελάκια και με μια τούρτα με κεράκια, ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον Γιώργο Παπανδρέου με... πειραγμένους στίχους λόγω των γενεθλίων του!

Συμβολική όσο και εντυπωσιακή είναι πάντως και η απόφαση Αγανακτισμένων Ελλήνων από την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Πελοποννήσου να δώσουν ραντεβού στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη την Κυριακή 19 Ιουνίου, με σκοπό να περπατήσουν επί τέσσερις ήμερες για να ενωθούν με τους Αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: www.apela.tv



Πάντως, η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή αναμένεται να γέμισει από "Αγανακτισμένους" πολίτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι για ακόμη μια ημέρα θα διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους Έλληνες πολιτικούς. Με συνθήματα διαμαρτυρίας και πανό κατά του μνημονίου, της λιτότητας και της ανεργίας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, πιστοί στο ραντεβού τους, θα απαιτήσουν, γι’ άλλη μία ημέρα, ελπίδα και καλύτερο αύριο.

Όπως κάθε ημέρα, έτσι και σήμερα, περίπου στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον λαϊκή συνέλευση από την ομάδα Άμεσης Δημοκρατίας..

Την ίδια ώρα, τα μέλη της ομάδας Άμεσης Δημοκρατίας, καλούν την Παρασκευή τον κόσμο, να παρευρεθεί στο Σύνταγμα στις 19.30, όπου οργανώνουν Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία και το Σύνταγμα..

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι: Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας, ο Μανόλης Γλέζος, εγχείρημα Άμεσης Δημοκρατίας στην Απείρανθο Νάξου, ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, ο Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας και ο Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής ΕΜΠ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάει και η ανεξαρτησία των Αγανακτησμένων... Η παρέα του ΣΥΝ προσπαθεί να το καπελώσει και αυτό, χωρίς όμως να έχει την παρρησία να το δηλώσει...

Ψάξτε τον Δουζίνα και την παρέα του στο ίντερνετ... Πίσω από την ιστορία με τους μετανάστες στην Υπατία κλπ κλπ κλπ.

ΚΡΙΜΑ για τους Αγανακτισμένους που αγκαλιάστηκαν ως αυθεντικοί και ακομμάτιστοι.
ΚΡΙΜΑ στην υποτιθέμενη προοδευτική παρέα του ΣΥΝ που δεν έχει το θάρρος να μιλήσει ξεκάθαρα (ξέρει, βέβαια, ότι θα πάρει τον πούλο τοτε)...