Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση» βλέπει η ελάσσων αντιπολίτευση μετά τον ανασχηματισμό

Τα πρώτα σχόλια

Ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που συγκροτούν πλέον το υπουργικό συμβούλιο, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εκφράζουν την αντίδρασή τους, μιλώντας για «μία ακόμη επικίνδυνη κυβέρνηση» που αποτελείται από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και για μία συνέχεια της «ιλαροτραγωδίας».

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό κάνει λόγο για «μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας».

Και συνεχίζει: «Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερο για το λαό».

Για μία κυβέρνηση «βαθύ ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα, ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν».

Ο ΣΥΝ, με τη σειρά του τονίζει ότι «η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό».

»Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης. Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της».

»Η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή "εθνική" προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: