Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Συγκυβέρνηση Γιώργου με τους κορυφαίους!

newpost.gr
Συγκυβέρνηση Γιώργου με τους κορυφαίους!
Το «κλειδί» στη νέα κυβέρνηση είναι σίγουρα η Κυβερνητική Επιτροπή με «μία ντάμα και εννέα ρηγάδες» στην οποία συμμετέχουν οι Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην επιτροπή μετέχουν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, σε ένα είδος διευθυντηρίου ή ακόμα και «πολίτ μπιρό», που θα κρατά τις ισορροπίες μέσα στην κυβέρνηση αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα καθοδηγεί -όσο μπορεί- τις εξελίξεις , αλλά κυρίως θα συγκυβερνά με τον πρωθυπουργό, με ότι κι αν σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, που κάποιοι θεωρούν ότι άρχισε να... ξημερώνει, μετά τη θεαματική αναβάθμιση του κ. Βενιζέλου.

Είναι πασίδηλο οτι ο κ. Παπανδρέου ήταν στην γωνία επί αρκετό χρονικό διάστημα και αδυνατούσε πλέον να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος για τον οποίο συνάντησε λίγο πριν την συνεδρίαση της Κ.Ο έναν-έναν τους κορυφαίους Υπουργούς. Εν πολλοίς ο Πρωθυπουργός ζήτησε την στήριξή τους προκειμένου να μην προχωρήσει στο επόμενο βήμα που δεν ήταν άλλο απο τις εκλογές. Φυσικά-όπως εκ των υστέρων απεδείχθη- έλαβε την στήριξη την οποία επιζητούσε αλλά αυτή η χειρονομία καλής θέλησης των κορυφαίων συνοδεύτηκε και απο μια σειρά ανταλλαγμάτων. Αυτό που μένει τώρα είναι να διαπιστωθεί εάν αυτή η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου θα αποφέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: