Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Γιώργος και Βαγγέλης δέθηκαν με… χειροπέδες!


newpost.gr
Γιώργος και Βαγγέλης δέθηκαν με… χειροπέδες!
Κυβέρνηση του όλου ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα τις επερχόμενες εκλογές σχημάτισε ο Γ. Παπανδρέου, μετά από ένα ολονύχτιο παζάρι. Θρυαλλίδα των αποφάσεων του πρωθυπουργού ήταν η εξέγερση των βουλευτών που τον έφερε στο ίδιο τραπέζι με τον Ευ. Βενιζέλο. Οι δύο πρωταγωνιστές εγκλώβισαν ο ένας τον άλλο. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε συγκυβέρνηση, πέτυχε συνευθύνη. Η συμφωνία των δύο πλευρών επικυρώθηκε στην ΚΟ, που κύλησε αναίμακτα.

Ακολούθως, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τηλεφωνούσαν σε στελέχη όλο το βράδυ. Όλα ξεκίνησαν με το μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα του Γ. Παπανδρέου στον Λ. Παπαδήμο. Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης επέμεινε στο όχι και ο πρωθυπουργός φώναξε στο γραφείο του τον Ευ. Βενιζέλο. Του τα έδωσε όλα: την αντιπροεδρία, το υπουργείο οικονομικών, την κυβερνητική επιτροπή και αρκετές θέσεις στην κυβέρνηση! Σχεδόν σε κάθε υπουργείο υπάρχει ένα δίδυμο από τα πάλαι ποτέ στρατόπεδα του 2007. Έτσι, κανείς δε μπορεί να επιρρίψει ευθύνες στον άλλο.

Ο πρωθυπουργός υπέκυψε και στο αίτημα των βαρόνων για κυβερνητική επιτροπή. Θα την αποτελούν οι Δ. Ρέππας, Χ. Καστανίδης, Ευ. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, Α. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης και Χρ. Παπουτσής.

Αυτό σημαίνει ότι αν τυχόν και τα π΄ργματα δεν πάνε καλά, όλοι θα έχουν την αναλογία τους στις ευθύνες. Και πρώτος, ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος από τη θέση του αντιπροέδρου και του υπουργού οικονομικών, μπαίνει για τα καλά στο κάδρο της συνευθύνης.

Τόσο καλά, που θα μπορούσαμε να πούμε πως στην περίπτωση κατά την οποία η οικονομία δεν περπατήσει, κινδυνεύει να έχει την τύχη της... Ντόρας. Να ταυτιστεί δηλαδή με επιλογές που- καλώς ή κακώς αυτό είναι άλλη κουβέντα- η βάση του κόμματος θα θεωρήσει λανθασμένες και σε μια κρίσιμη στιγμή να τον... τιμωρήσει.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να μείνει χωρίς… κηπουρούς. Έβγαλε την Τίνα και τον Δρούτσα, αλλά έβαλε τον Λαμπρινίδη.
Η καραμπόλα…
Η περίπτωση του νέου υπουργού Εξωτερικών ξεχωρίζει καθώς κατάφερε, αρνούμενος να γίνει αναπληρωτής, να στείλει στο Περιβάλλοντος τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Έμεινε έτσι ενωμένο (το υπουργείο) και έμεινε ο Χρυσοχοΐδης που περίμενε την ενέργεια στα κρύα του λουτρού.

Ισορροπίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: