Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σκληρές κουβέντες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

http://www.epikaira.gr/content/data/multimedia/images/imagescache/fe3d0f167225f0921f1a932194da11990928b8b2.244.183.47aae243ab5e7e2de831c04d846aeaec28385613.jpgΑιχμηρές παρεμβάσεις και σκληρές κουβέντες ακούστηκαν από τους βουλευτές στην Κοινβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ... Οξεία ήταν η τοποθέτηση της κ. Βάσως Παπανδρέου. Η πρώην υπουργός είπε χαρακτηριστικά: "Είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ για το ΠΑΣΟΚ και κυρίως για την χώρα. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Εξαρτάται από εμάς αν η χώρα θα έχει μέλλον όπως θα ήθελε η νέα γενιά. Τα χθεσινά γεγονότα, αλλά και η πολιτική μας έφερε ως εδώ". Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό στον ενικό και εξαπολύοντας επίθεση στο οικονομικό επιτελείο,η πρώην υπουργός συμπλήρωσε: "Η ΚΟ, παρά τις απίθανες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης, σε στήριξε και ψήφισε πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα για τον κόσμο. Μόνο η μείωση μισθών και συντάξεων υλοποιήθηκε. Απίθανη κοροϊδία του οικονομικού επιτελείου επί 18 μήνες και το στήριζες συνεχώς. Εδώ και ένα χρόνο μετά το μνημόνιο πάλι στα ίδια. Μια χώρα πτωχευμένη δεν λύνει το πρόβλημα με δάνεια. Τι είδους διαπραγμάτευση είχαμε; Δεν ενημερωνόμαστε. Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν διαπραγματευόμαστε αρκετά. Ο Ομπάμα δεν μας αγάπησε ξαφνικά. Οδηγήσαμε την χώρα σε τρομερή ύφεση. Αντί να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας, καταφέραμε το σύνολο της κοινωνίας εναντίον μας. Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας συνολικά. Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί σε έκτακτες συνθήκες. Πρέπει να αναλάβεις μέρος της ευθύνης. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Να αποφύγουμε τις εκλογές, αν μπορούμε. Στην κυβέρνηση που θα κάνεις, να αλλάξεις. Λειτουργείς με παρέες-κυβερνητική επιτροπή και θεσμικά όργανα. Διαφορετικά θα συρθούμε σε εκλογές".





Ο κ. Ανδρέας Μακρυπίδης ανάμεσα στα άλλα δήλωσε: ""Φυγομαχούν οι άτολμοι και όσοι έχουν ενοχές, ενώ όσοι κάνουν σκληρή κριτική, να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους, καθώς έχουν γίνει λάθη διακυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια".




Ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής ζήτησε "να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στο Μεσοπρόθεσμο από σήμερα, ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος", ενώ ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Οδυσσέας Βουδούρης τόνισε ότι "ο ανασχηματισμός να περιλαμβάνει άτομα με πολιτική οντότητα, προερχόμενα από την κοινωνία και όχι απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό ή την ΚΟ".



Ο κ. Ηλίας Καρανίκας ανέφερε ότι τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης να είναι πανελλαδικής εμβέλειας και αποδοχής και ο Θανάσης Οικονόμου, βουλευτής Ιωαννίνων ζήτησε ψυχραιμία και ταχύτητα στις αποφάσεις. "Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τις δανειακές μας ανάγκες. "Την κοπανάνε κάποιοι που φόρτωσαν βάρη στη χώρα ως υπουργοί", συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.



Ο Ντίνος Βρεττός, βουλευτής Αττικής στήριξε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι "κανείς στην ΚΟ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος, την εργατικότητα και την απόφαση να σώσει την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου".



Η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρεντάρη, που πρόσφαταείχε προπηλακιστεί από πολίτες ανέφερε στην παρέμβασή της: "Δεν ξέρω πόσο μπορώ να κρατήσω στους ώμους μου, όρθια και στητή τα λάθη του παρελθόντος. Η λέξη "σωτηρία της χώρας" έχει καταντήσει στερεότυπο και τι σημαίνει άραγε; Να τρέχουμε πίσω από ένα Μνημόνιο; Έχω ψηφίσει όλα τα μέτρα με την ελπίδα να σώσω τη χώρα και βλέπω ότι εμείς είμαστε πιο αυστηροί με τα μέτρα από ότι οι δανειστές μας. Θα ήθελα ουσιαστικό απολογισμό, και ποιο υπουργείο δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του. "Είναι κακό που ζητάμε κάθε φορά ενημέρωση;"



Ο Πάρης Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι "Η χώρα χρειάζεται σταθερούς θεσμούς. Η χώρα αδειάζει από μυαλά και επιστήμονες. Έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Η ελληνική κοινωνία δεν ήξερε ότι η ευημερία της ήταν πλαστή.


Η Τόνια Αντωνίου ασκώντας κριτική γαι τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης έκλεισε την παρέμαβασή της λέγοντας: "Να τελειώνουμε με τις "λογικές του 1965"".


Τέλος, ο Δημήτρης Λιντζέρης, οι δηλώσεις του οποίου το πρωί προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, ανάφερε: "Ο τελικός απολογισμός της προσπάθειας έχει αρνητικό πρόσημο. Εξαντλούμε καθημερινά το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέταμε και διαρρηγνύουμε κοινωνικές σχέσεις. Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ΚΟ να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν τους πολίτες της πλατείας να γυρίσουν σπίτι τους με αξιοπρέπεια. Ανοησίες τα περί "Ιουλιανών". Όλοι αυτοί επιβεβαιώνουν ότι τα πολιτικά ημερολόγια πολύ πίσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: