Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Ήρθα στον πραγματικό πόλεμο» είπε ο Βενιζέλος αναλαμβάνοντας την Οικονομία

Ανέλαβε με την ευχή «καλό κουράγιο»

Ο νέος υπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του
Ο νέος υπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
«Αφησα την Αμυνα και ήρθα στον πραγματικό πόλεμο» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι αναλαμβάνει με το μυαλό του στραμμένο στην πραγματική οικονομία και στην αγανάκτηση της κοινωνίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί, πρέπεο να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της, καθώς και τη δημοσιονομική και οικονομική της κυριαρχία.

«Έρχομαι εδώ έχοντας στο μυαλό μου τον κάθε συνταξιούχο και τον κάθε άνεργο προσωπικά» συνέχισε, ενώ κάνοντας αναφορά στο προηγούμενο υπουργείο, τόνισε: «Έφυγα από την Αμυνα και ήλθα στον πραγματικό πόλεμο».

Παράλληλα απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα συναίνεσης «στα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» και επίσης «πρόταση και πρόσκληση συνάινεσης και συνεργασίας» στους πολίτες που βρίσκονται στις πλατείες.

Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «αισθάνεται υπερήφανος» για το έργο των τελευταίων 20 μηνών στο υπουργείο, συμπληρώνοντας ότι η χώρα στάθηκε όρθια και γλίτωσε τη χρεοκοπία.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «έγιναν και λάθη, υπήρξαν και παραλείψεις ή καθυστερήσεις», ενώ δήλωσε «εξαιρετικά χαρούμενος γιατί αναλαμβάνει το υπουργείο ο Βαγγέλης Βενιζέλος που θα φέρει πείρα και αφοσίωση».

Τέλος του ευχήθηκε «καλό κουράγιο» όπως δήλωσε στην αρχή της ελληνικής κρίσης ο Επίτροπος Όλι Ρεν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: