Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ξετυλίγεται ο μίτος των αποκαλύψεων για τα στημένα...



Ξεπερνά τους ογδόντα ο αριθμός των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο...
Ξετυλίγεται με ταχείς ρυθμούς ο μίτος των αποκαλύψεων για τα στημένα παιχνίδια του ΟΠΑΠ στον οποίο φαίνεται να εμπλέκονται και γνωστότατοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα δέκα άτομα που συνελήφθησαν για... τα στημένα ματς και τα παράνομα στοιχήματα, προσάγονται την Πέμπτη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ συνελήφθησαν με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που επιτρέπει την αυτόφωρη διαδικασία.

Αναζητούνται άλλα πέντε άτομα που δεν εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ο συνολικός αριθμός των εμπλεκομένων ξεπερνά τους 80 μερικοί εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα ηχηρά ονόματα!

Εντός της ημέρας αναμένεται με διάταξη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών να δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας των συλληφθέντων.

Η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της. Υπήρχε συνδρομή της ΕΥΠ, ενώ ενεργοποιήθηκε για την υπόθεση και ο «σούπερ κοριός», που χρησιμοποιεί η αντιτρομοκρατική για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και να τις καταγράφει.

Εμπλοκή στην υπόθεση φέρεται να έχουν ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας».

Ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται σε τηλεφωνική συνομίλα που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε σικέ αγώνα. Στους προσαχθέντες συμπεριλαμβάνονται επίσης πρόεδρος ομάδας της Football League, γιος μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ, ένας διάσημος μάνατζερ, ένας προπονητής της Β΄ Εθνικής, αρκετοί ποδοσφαιριστές και έξι μπουκ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται προσαγωγή γνωστού διαιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 93.000 σελίδες (!) της δικογραφίας για τα στημένα παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται πασίγνωστος Έλληνας παίκτης μεγάλης ΠΑΕ και φέρεται να στοιχημάτιζε συστηματικά μεγάλα ποσά στα 41 παιχνίδια που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα, καθώς επίσης γνωστός παίκτης μπάσκετ-από επίσης μεγάλο σύλλογο- που φέρεται να μιλούσε πολύ συχνά στο τηλέφωνο με έναν εκ των δέκα συλληφθέντων και σε κάποιες κουβέντες τους να γίνεται λόγος ακόμα και για ντόπες!
skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: