Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

FT: Η στάση Σαμαρά θεωρείται απειλή για την εθνική σωτηρία


newpost.gr
FT: Η στάση Σαμαρά θεωρείται απειλή για την εθνική σωτηρία
Με αυξανόμενη απογοήτευση έχουν παρακολουθήσει φέτος οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας το πάγωμα των οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση, αναφέρουν σε ανταπόκριση από την Αθήνα οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Προσθέτουν ότι σε αυτή την απογοήτευση προστέθηκαν και τα άσχημα νέα από ένα άλλο μέτωπο, όταν ο Αντώνης Σαμαράς αψήφησε τις συστάσεις τους ανακοινώνοντας ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα λιτότητας.

Απορρίπτοντας την έκκληση των πιστωτών χωρών για εθνική ενότητα ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση ο κ. Σαμαράς έχει υπογραμμίσει τον κίνδυνο οι βαθιές διαιρέσεις στο πολιτικό κατεστημένο, μαζί με τη γραφειοκρατία και την αδράνεια να ωθήσουν την Ελλάδα πιο κοντά στην κινούμενη άμμο της πτώχευσης.

Η συλλογική εθνική δράση που κρίνεται από τους Ευρωπαίους ως εκ των ων ουκ άνευ για την επιτυχία δεν διακρίνεται πουθενά στον ελληνικό ορίζοντα.

Σημειώνεται δε ότι η τρόικα έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με τις προτάσεις Σαμαρά για σαρωτικές μειώσεις φόρων για την τόνωση της οικονομίας.

Υποστηρίζεται από επιχειρηματίες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δάνεια και δεν μπορούν να επενδύσουν λόγω χαμηλών ή ανύπαρκτων κερδών.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η ο πραγματικός στόχος Σαμαρά είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να μεγαλώνει σύμφωνα με την άποψη και των δύο πλευρών.

Η αντίθεση Σαμαρά στα μέτρα λιτότητας οφείλεται εν μέρει στο ότι αν τα υποστήριζε θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι οι γκάφες της κυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 έχουν καταστήσει αναγκαίες τις περικοπές δαπανών, τις αυξήσεις φόρων και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν πάντως μέτρα που στηρίζει η ΝΔ, καταλήγει η εφημερίδα, αν και γίνεται σαφές πώς η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση διαβρώνει τη μάχη αποφυγής της εθνικής καταστροφής.


Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: