Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα το Μεσοπρόθεσμο

Προσπάθεια αποκλιμάκωσης

«Όταν σας είχα προτείνει μέτρα με αντιμετωπίσατε σαν Ούφο» είχε πει η Β.Παπανδρέου στον Γ.Παπακωνσταντίνου στην προηγούμενη συνεδρίαση
«Όταν σας είχα προτείνει μέτρα με αντιμετωπίσατε σαν Ούφο» είχε πει η Β.Παπανδρέου στον Γ.Παπακωνσταντίνου στην προηγούμενη συνεδρίαση
Αθήνα
Μια ακόμα συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, προκειμένου οι βουλευτές να «τοποθετηθούν» για το Μεσοπρόθεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγουμένη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών ήταν μαραθώνια και θυελλώδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ξεκαθάρισε πάντως ότι αποτελεί πατριωτικό καθήκον για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ανταποκριθούν στο ζήτημα του Μεσοπρόθεσμου.

«Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα παραίτησης των βουλευτών. Έχουν την αγωνία τους και τις ενστάσεις τους. Θεμιτό είναι αυτό, αλλά μπροστά στο πατριωτικό καθήκον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθούν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα» τόνισε.

Ο Γ.Πεταλωτής πρόσθεσε ότι χρειάζεται από όλους νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σύνεση, γιατί θα ήταν άκομψο να αναφερθεί σε συμπεριφορές και αντιδράσεις βουλευτών. «Είναι ιστορικό καθήκον όλων, να ανταποκριθεί ο καθένας στην ευθύνη του», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλη δε ερώτηση ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι τα διλήμματα δεν είναι εκβιαστικά, αλλά υπευθυνότητας και ουσίας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Για τη στάση του βουλευτή Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ο οποίος δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ότι σκέπτεται να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ο εκπρόσωπος απέφυγε να την σχολιάσει και περιορίστηκε να πει ότι όλοι κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση κι οι βουλευτές το έχουν αποδείξει.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης στον ΒΗΜΑ 99,5


Σχετικά με εξώδικα, που έχουν λάβει ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν χρειάζονται εξώδικα για να ασκηθούν πιέσεις και το αίσθημα ευθύνης τους δεν επηρεάζεται από τέτοιες ενέργειες».

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι ένα γενικό πλαίσιο που θα πρέπει να ψηφιστεί από όλους και πώς θα ακολουθήσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι, όπου μπορεί ο κάθε βουλευτής να διαφοροποιηθεί όπου διαφωνεί.

Σχετικά δε με το αίτημα της ΝΔ να είναι περισσότερα άρθρα ο κ. Πεταλωτής είπε ότι αυτή είναι η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία και η κυβέρνηση δεν θα κάνει έκπτωση νομιμότητας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: