Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μνημόνιο των ελληνικών τραπεζών με την Τράπεζα της Ελλάδος

newpost.gr

Μνημόνιο των ελληνικών τραπεζών με την Τράπεζα της Ελλάδος
Το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπογραφή Μνημονίου των ελληνικών τραπεζών με την ΤτΕ, σε συνεργασία με την τρόικα, όπως ήδη έχει γίνει σε Ιρλανδία, Πορτογαλία αλλά και Ισπανία. Αυτό αποφασίστηκε στην τακτική συνάντηση είχε σήμερα το πρωί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα θέματα ρευστότητας και των εγγυήσεων.

Παρόντες ήταν από την Εθνική Τράπεζα ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης, από την Eurobank ο Νικόλαος Νανόπουλος, από την Alpha Bank ο Δημήτριος Μαντζούνης, από την Εμπορική ο Α. Strub, από το ΤΤ ο Κλέων Παπαδόπουλος, από την Πειραιώς ο Σταύρος Λεκκάκος και από την Proton ο Αντώνης Αθανάσογλου.

Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 10% το 2012, ενώ ήδη είναι σε υψηλά επίπδα και συγκεκριμένα στο 10,5%. Στον δείκτη Core Tier 1 θα περιλαμβάνονται και οι προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στο σχέδιο της κεντρικής τράπεζας να αναθέσει σε διεθνή εταιρεία συμβούλων την αξιολόγηση των προβλέψεων των ελληνικών τραπεζών, κατά την οποία θα βρεθούν στο μικροσκόπιο δάνεια συνολικού ύψους 250 δισ. ευρώ.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στο μικροσκόπιο θα βρεθεί το χαρτοφυλάκιο δανείων και το κατά πόσο οι τράπεζες έχουν επαρκείς προβλέψεις.



Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: