Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αποζημίωση 200 εκατ. ευρώ «θα ζητήσει η Αθήνα από τη Siemens», γράφουν γερμανικά ΜΜΕ

Μετά το σκάνδαλο με τις προμήθειες

To δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Αθήνα σκοπεύει να κινηθεί άμεσα
To δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Αθήνα σκοπεύει να κινηθεί άμεσα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Μόναχο
Αποζημίωση ύψους μέχρι 200 εκατ. ευρώ σκοπεύει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η γερμανική Handelsblatt επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες της, να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από τη Siemens εξαιτίας των σκανδάλων με τις προμήθειες της γερμανικής εταιρείας.

Η Handelsblatt υποστηρίζει πως η Αθήνα θα υποβάλει το αίτημα τις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει πως θα καταθέσει αγωγή κατά της Αθήνας στο Πρωτοδικείο του Μονάχου ώστε να αναγνωριστεί πως δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης.

Την Τρίτη, μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Χ.Παμπούκη με τη διοίκηση της εταιρείας, η ελληνική πλευρά είχε αναφέρει πως θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Ελληνικό και διεθνές δίκαιο.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών με την καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο δεν είχαν καρποφορήσει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: