Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Φυσάει και το γιαούρτι» πλέον ο Σαμαράς


newpost.gr
«Φυσάει και το γιαούρτι» πλέον ο Σαμαράς
Σχεδόν 40 ημέρες μετά τις αλυσιδωτές τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την ...εξάωρη κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι πλέον δεν έχει τίποτα να περιμένει από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η ψυχρή σχέση και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ανδρών κατεδείχθη πέραν πάση αμφιβολίας χθες, κατά την επικοινωνία που είχαν στο πλαίσιο του κύκλου τηλεφωνημάτων του Γ. Παπανδρέου στους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Η «επίσημη» -μέσω διαρροών- ενημέρωση που έγινε από τους επιτελείς του κ. Σαμαρά μετά το τηλεφώνημα Παπανδρέου, ήταν μόλις λίγων δευτερολέπτων. «Ο κ. Παανδρέου τηλεφώνησε περίπου στις 5.30 μ.μ. στον κ. Σαμαρά. Η συνομιλία τους διήρκεσε σχεδόν τρία λεπτά. Ο Πρωθυπουργός εξέθεσε συνοπτικά την κατάσταση και ανέφερε τι περιμένει από τη Συνόδο. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η συμμετοχή ιδιωτών δεν αποτελεί λύση». Οποιαδήποτε ερώτηση και αν έγινε στους συνεργάτες του Α. Σαμαρά, όσο επίμονη και πιεστική και να ήταν, δεν απέδωσε καρπούς.

Ήταν ίσως από τις ελάχιστες φορές που οι δημοσιογράφοι πείστηκαν ότι αυτό που τους μεταφέρθηκε ήταν ό,τι είχε διαμειφθεί μεταξύ των δύο ανδρών και τίποτα περισσότερο αποτυπώνοντας μια συνομιλία που έγινε πιο πολύ για το θεαθήναι. Άλλωστε, η εικόνα των γραφείων της ΝΔ και κυρίως του γ’ ορόφου, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα γραφεία των επιτελών του κ. Σαμαρά, ήταν μία εικόνα που «μιλούσε από μόνη της». Μια εικόνα που ουδεμία σχέση είχε με εκείνη πριν από ενάμιση μήνα, όπου τα δεδομένα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό φαίνονταν ότι μπορεί να τύχουν απροσδόκητα ανατρεπτικής εξέλιξης.

Χθες, από νωρίς το απόγευμα, όλοι οι συνεργάτες που, υπό άλλες συνθήκες θα βρίσκονταν μαζί με τον Πρόεδρο της ΝΔ στο γραφείο του συζητώντας τα ενδεχόμενα και αναλύοντας τις πιθανότητες που μπορεί να προκύψουν από το τηλεφώνημα Παπανδρέου- Σαμαρά, είτε βρίσκονταν στα γραφεία τους ασχολούμενοι με κάτι άλλο, είτε είχαν αποχωρήσει από την Συγγρού για εξωτερικές συναντήσεις. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε φύγει από την Συγγρού και η σύντομη συνομιλία του με τον κ. Παπανδρέου είχε γίνει μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Γενικότερα, η χθεσινή εικόνα του τρίτου ορόφου της Συγγρού θύμιζε ...Δεκαπενταύγουστο.
Περισσότερο ίσως ενδιαφέρον απ’ όλα όμως ήταν η αντίδραση Σαμαρά μετά το τηλεφώνημα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με –κατά το δυνατόν- ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς τερματίζοντας τη συνομιλία του με τον κ. Παπανδρέου, είχε μία σύντομη, ενημερωτικού χαρακτήρα συνομιλία με τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Μιχελάκη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανάγκη της δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Πέραν αυτής, ουδέν. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκρινε, καθώς φαίνεται, ότι δεν υπήρχε λόγος να επικοινωνήσει με κάποιον άλλον συνεργάτη του, εκτιμώντας ότι η επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπανδρέου δεν έχρηζε περαιτέρω ανάλυσης. Όπως χαρακτηριστικά είπε στο Newpost.gr ένας εκ των στενότατων επιτελών του Α. Σαμαρά «αν είχε κάτι ενδιαφέρον να μας μεταφέρει, θα είχε πάρει τηλέφωνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: