Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Άκαρπη η συνάντηση αυτοκινητιστών - Ραγκούση, ένταση έξω από το υπουργείο Υποδομών

«Η απεργία συνεχίζεται»

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί έξω από το υπουργείο Υποδομών
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί έξω από το υπουργείο Υποδομών (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Υποδομών, Γ.Ραγκούση. Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αυτοκινητιστές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος άρχισε να ενημερώνει τους συναδέλφους του για τα αποτελέσματα της άκαρπης συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον υπουργό Υποδομών Γ.Ραγκούση.

Τότε οι ιδιοκτήτες ταξί επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται από το πρωί στην είσοδο του υπουργείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μετά τη συνάντηση, που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ανακοίνωσε ότι η απεργία συνεχίζεται και ότι η μορφή του αγώνα δεν θα ανακοινωθεί τώρα, αλλά θα ενημερώνονται τα σωματεία για τον τρόπο αντίδρασης.

Κλειστή παραμένει η οδός Αναστάσεως στον Χολαργό μπροστά από το υπουργείο Υποδομών, ενώ η κίνηση στη Μεσογείων στο ρεύμα προς την Αγία Παρασκευή γίνεται με δυσκολία, καθώς οι αυτοκινητιστές έχουν αφήσει μόνο μία λωρίδα ανοικτή.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει ξανά το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Στα Χανιά οι αυτοκινητιστές πραγματοποιήσαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Η πορεία των ταξί κινείται αυτή την ώρα προς το αεροδρόμιο Χανίων.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, περίπου 300 αυτοκινητιστές έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, όπου επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Με πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης και συμβολική κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζεται η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αντέδρασαν οι ιδιοκτήτες των ταξί, στη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν συγγνώμη, όπως αναφέρουν, από το επιβατικό κοινό που δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες.

Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για την απόφαση του υπουργού Μεταφορών Γ.Ραγκούση να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα του επαγγέλματος, καθώς και για την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.

Η κυβέρνηση κάλυψε απολύτως τον υπουργό, ενώ η ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Ραγκούση «αρχιτέκτονα του χάους» και τον πρωθυπουργό απλό θεατή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για υποκίνηση των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών με αφορμή και την παρουσία του κ. Μανώλη σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: