Καθώς φαίνεται το opengov «μπάζει» από πολλά πολιτικά παράθυρα διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τον διορισμό του πανεπιστημιακού κ. Γιώργου Καλατζή, ο οποίος στο πλαίσιο (πάντα) της διαφάνειας κατόρθωσε, εκτός από ακαδημαϊκός καθηγητής, να είναι αρχικώς διευθυντής του γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και στη συνέχεια να κριθεί ως ο κατάλληλος... γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας!
Ο νέος Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, είναι μόλις 41 ετών και μετρά ήδη μια λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία και δύο καλούς μισθούς παράλληλα, εν μέσω κρίσης. Γεννημένος στο Αιγάλεω και παντρεμένος με δύο παιδιά, είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint Paul”, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει διδακτορικό σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ έχει διδάξει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Έχει συγγράψει κατά καιρούς ποίκιλλα άρθρα σχετικά με ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς και για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Οι «πράσινες» διασυνδέσεις του (έστω γνωριμίες μετά αμοιβαίου σεβασμού και εκτιμήσεως) αρχίζουν να ευδοκιμούν μετά το 1996, όταν τοποθετείται στη θέση του ειδικού συμβούλου του τότε υπουργού Εξωτερικών, κ. Πάγκαλου. Γνωστός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της παράταξης του ΠΑΣΟΚ εκ των ακαδημαϊκών παραμένει στην ίδια θέση ταυτόχρονα με τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα έως το 1999. Η πολυπόθητη εικάζουμε προαγωγή έρχεται το 2009, οπότε και αναλαμβάνει χρέη Διευθυντή του Γραφείου του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Πάγκαλου. Ωστόσο, ένας πετυχημένος ακαδημαϊκός και δη διευθυντής στο γραφείο του κ. «μαζί τα φάγαμε» δεν θα μπορούσε να επαναπαύεται στη μία επιτυχία. Έτσι, στις 15 Ιουνίου ο κ. Καλατζής διορίστηκε μέσω opengov γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας.
Το πρόσωπο όμως του κ. Καλατζή ήλθε στο προσκήνιο μόλις πριν λίγες μέρες έπειτα από σωρεία καταγγελιών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης εναντίον του. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης ΑΡ. ΕΝ Ρεθύμνου, «Το πρόβλημα με τον κ. Καλατζή και το υπουργείο Παιδείας είναι ότι απαράδεκτες συμπεριφορές διδασκόντων στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ», επιβραβεύονται αποδεικνύοντας ότι στόχος δεν είναι οι άριστοι αλλά οι αρεστοί. Τα παιδιά του κόμματος,τα «δικά μας» παιδιά, ποτέ δεν χάνονται.
Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο κύριος Γ. Καλατζής, διδάσκοντας (ΠΔ 407/80) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν πραγματοποίησε ο ίδιος μάθημα που του είχε ανατεθεί (Ειδικά Θέματα Ελληνικής Ιστορίας),για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους,δεν παραβρέθηκε στην εξέταση του μαθήματος, και παρ’ όλα αυτά επιβραβεύθηκε με τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείο Παιδείας,Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης. Όλα αυτά δε, ενώ παράλληλα ασκούσε καθήκοντα Διευθυντή στο γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου.
Σε αυτή τη μεθόδευση των θιασωτών της «αριστείας» και της «αξιοκρατίας»,δεν έχουμε σκοπό να σιγήσουμε. Όσο και αν προσπαθεί η κ. Διαμαντοπούλου και η παρέα των προθύμων της «μεταρρύθμισης» και της «εξέλιξης» να μας πείσουν για την αναγκαιότητα της ψήφισης του νέου νόμου αποδεικνύεται πως είναι αυτοί οι ίδιοι που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και πρωταίτιοι για την απαξίωση του δημοσίου Πανεπιστήμιου στα μάτια της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Για την ακόμη μεγαλύτερη ειρωνεία της ιστορίας, υπενθυμίζουμε ότι προ μηνών η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, διερρήγνυε τα ιμάτιά της στα ΜΜΕ με δηλώσεις υπέρ της σωστής λειτουργίας των πανεπιστημίων και τις ιερές υποχρεώσεις των καθηγητών σε αυτά. Συγκεκριμένα, η υπουργός κατά διαβολική σύμπτωση είχε δηλώσει: «Δεν μπορεί ο καθηγητής να μη βρίσκεται στην αίθουσα διδασκαλίας. Δεν γίνεται ο φοιτητής να αδυνατεί να βρει τον καθηγητή του τις ώρες που πρέπει. Δεν μπορεί να γίνονται τα παρατράγουδα που έχουμε συνεχώς στις εξεταστικές περιόδους. Ειδικά, στα περιφερειακά πανεπιστήμια υπάρχουν καθηγητές που πηγαίνουν μια μέρα την εβδομάδα,με συνέπεια να αδυνατεί ο φοιτητής να βρει και να κλείσει ραντεβού με τον καθηγητή του. Ακυρώνονται μαθήματα χωρίς καμία ενημέρωση. Αυτά είναι πειθαρχικά παραπτώματα».
Υ.Γ: Μην εκτίθεσαι Άννα, μην εκτίθεσαι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου