Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σπείρα 8 ατόμων «πίσω» από τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

newpost.gr
Σπείρα 8 ατόμων «πίσω» από τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ
Ιδιαίτερα σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας των δυο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή του Ρέντη τον περασμένο Μάρτιο.

Απο τις έρευνες της Αστυνομίας αποκαλύπτεται ότι για τη δολοφονία ευθύνεται σπείρα 8 ατόμων, εξαιρετικά επικίνδυνη, στην οποία η συντριπτική πλειονότητα των μελών είναι αλλοδαποί. Μετέχουν όμως και Έλληνες πολίτες και μάλιστα το μεγαλύτερο, σε ηλικία, μέλος της σπείρας είναι 54χρονος Έλληνας.

Πέρα λοιπόν από την αρχική σύλληψη εννέα ατόμων για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών, στη λίστα προστίθενται και δύο ακόμη - ένας ο οποίος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα και ένας στη Αττική για τους οποίους η Αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις.

Έρευνες διεξάγονατι και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Απο τις έρευνες προέκυψε ότι η σπείρα είχε ιδρύσει δική της «αντιπροσωπεία» αυτοκινήτων, καθώς με αδίστακτο τρόπο έκλεβε και λήστευε πραγματικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και αφαιρούσε μαζικά αυτοκίνητα, τα οποία προφανώς διέθετε σε παραεμπόριο εντός ή και εκτός Ελλάδας.

Από τις έως τώρα έρευνες, προέκυψε οτι μέσα στο τελευταίο εξάμηνο είχαν αφαιρέσει πάνω απο 60 αυτοκίνητα από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ σε μία περίεργη επίθεση σε ψητοπωλείο στη Βάρη αφαίρεσαν...20 αρνιά, ποσότητες άλλων κρεάτων, κρασιά και λάδι!

Η Αστυνομία ερευνά προσεκτικά και τα κριτήρια επιλογής στόχων, καθώς στην περιοχή Μαρκόπουλου, στις 9 Δεκεμβρίου του 2010, αφού έκλεψαν από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έξι αυτοκίνητα, επανήλθαν μετά από δύο ημέρες φανερά, έδεσαν και έκλεισαν τον υπάλληλο σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και αφαίρεσαν μαζικά άλλα οκτώ αυτοκίνητα.

Με τον ίδιο τρόπο είχαν αφαιρέσει και το αυτοκίνητο ΒΟΛΒΟ, στο οποίο επέβαιναν όταν καταδιώχθηκαν απο την ομάδα ΔΙΑΣ και στη συνέχεια δολοφόνησαν τους δυο νεαρούς ασυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: