Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Για αδύναμη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης κάνει λόγο η ΕΚΤ

Συνεχίζονται οι εντατικές διαβουλεύσεις


Ο Γάλλος προέδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δέχονται σκληρή κριτική για έλλειψη αποφασιστικότητας στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους
Ο Γάλλος προέδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δέχονται σκληρή κριτική για έλλειψη αποφασιστικότητας στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Περίπλοκες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την ελληνική κρίση χρέους το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Χοσέ Μανουέλ Γκονσάλες Πάραμο, αποδίνοντας τις καθυστερήσεις στην «αδύναμη διακυβέρνηση» της Ευρωζώνης.

«Σύντομα θα υπάρξει συμπέρασμα. Οι διαπραγματεύσεις για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας είναι περίπλοκες λόγω της αδύναμης διακυβέρνησης της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Πάραμο σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται εντατικές διαβουλεύσεις για την ελληνική κρίση χρέους με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, τη Δευτέρα, το Eurogroup για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, αλλά και την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη.

Ανάλογα με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα λάβει και την απόφαση για το πότε θα συγκληθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: