Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο ίδιος ο Παπανδρέου μιλάει πια για "μερική αδυναμία πληρωμών!"

Παγώνει η κοινωνία από συνέντευξη στους Financial Times Γερμανίας


http://img.protothema.gr/5D3A0440AE83CAFD0A6714F6DF8D0815.jpg
Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί άναυδη πλέον τις καταιγιστικές εξελίξεις, καθώς από εκεί που μέχρι πριν λίγες ημέρες ακούγαμε εύσημα για τις προσπάθειές μας και τα οδυνηρά μέτρα που ψήφισε η Βουλή, από εκεί που οι πάντες έδιναν διαβεβαιώσεις περί της 5ης δόσης και περί νέου πακέτου βοήθειας από τους εταίρους, αίφνης μιλάμε όχι μόνο πια για επιλεκτική χρεοκοπία αλλά και - απίστευτο αλλά αληθινό - για "μερική αδυναμία πληρωμών".

Και δεν μιλάει ο κόσμος στα καφενεία ή οι κερδοσκόποι που θέλουν να χτυπήσουν το ευρώ, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου!!!

Δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο, αλλά για συνέντευξη του πρωθυπουργού στους Financial Times Deutschland, η οποία εστάλη μεταφρασμένη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στους δηοσιογράφους από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Ο Παπανδρέου πιέζει την ΕΕ και το ΔΝΤ να βιαστούν» και υπότιτλο «Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας", αλλά το σοκαριστικό κομμάτι είναι, προφανώς άλλο: "Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών", αναφέρεται στην επίσημη - επαναλαμβάνουμε - ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Και ανοίγουν εισαγωγικά με αυτολεξί διατύπωση των πρωθυπουργικών δηλώσεων: «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημία»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: