Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα έχει οφέλη και για τις γερμανικές επιχειρήσεις, τονίζει το Βερολίνο

Συνέντευξη Γερμανού υπουργού Οικονομίας


(Φωτογραφία: Bloomberg )
Aθήνα
Για αναπτυξιακή στήριξη της Γερμανίας στην ελληνική οικονομία δεσμεύθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Ρέσλερ επισημαίνει ότι το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας θα βοηθήσει προκειμένου να αναπτυχθούν νέες οικονομικές δομές στην Ελλάδα.

«Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης για την ελληνική οικονομία. Θα πρέπει και οι γερμανικές επιχειρήσεις να αντλήσουν οφέλη από μια μελλοντική ανάπτυξη στην Ελλάδα», είπε ο Ρέσλερ.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται κάποιο ενδιαφέρον του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ έχει ωστόσο δηλώσει ότι προϋπόθεση για γερμανικές επενδύσεις είναι ένα επενδυτικό πλαίσιο που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και θα εγγυάται την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι θεωρεί απίθανη την μετάδοση της ελληνικής κρίσης στην Ιταλία, καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία της ιταλικής οικονομίας είναι θετικά. «Η ιταλική οικονομία έχει ευρεία βάση και είναι γενικά ανταγωνιστική», τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: